İşten ne zaman ayrılacağınızı biliyor musunuz?

İyi yöneticiler, çalışanların ne zaman mutsuz olduğunu ve ofisteki problemlerin çok geç olmadan çözülmeye çalışılması gerektiğini hissedebilecek "esrarengiz" bir güce sahip.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İyi yöneticiler, çalışanların ne zaman mutsuz olduğunu ve ofisteki problemlerin çok geç olmadan çözülmeye çalışılması gerektiğini hissedebilecek esrarengiz bir güce sahip. Silikon Vadisi’nde bulunan VMware’de bunun hesaplaması makineler yapıyor.


VMware, Workday’in yeni tahmin teknolojisini test ediyor.  Workday, insan kaynakları departmanlarına yazılım sağlayan bir şirket. Söz konusu sistem, çalışanların işi bırakmaya hazırlandıkları olası zaman ile ilgili uyarı veriyor ve yöneticilerin çok geç olmadan müdahale etmesine olanak sağlıyor. Çalışan faaliyetlerindeki trendleri takip eden sistem, tahminlerini oluşturmak için terfilerin en son ne zaman verildiğine,  bölgesel faktörlere, sektördeki değişikliklere ve diğer verilere bakıyor. Çalışanların sistemi eğitmesi ile öneriler zamanla gelişme gösterebilir.


VMware’ın küresel insan kaynakları bilgi sistemleri kıdemli direktörü Amy Gannaway Workday konferansında yaptığı konuşmada, “Tarih belirlemek için sistemden oldukça mühim bazı sonuçlar aldık. Sistem VMware’e hangi çalışanların şirketten ayrılabileceği ile ilgili ‘çok yüksek bir yüzdede’ doğru tahmin sağladı” dedi.


Workday’ın bunu başarabilmesinin nedeni teknolojinin makine öğrenimine dayalı oluşu. Şirketlerin karmaşık problemleri çözmesini sağlayan gelişmiş istatistik teknikleri, hareket modellerinin belirlenmesini ve tahminlerin oluşturulmasını sağlıyor. Makine öğrenimi bir şekilde 10 yıllarda mevcut ancak ticari kullanımı geleneksel olarak Google, Facebook, Microsoft ve Netflix gibi gibi en zengin ve veri odaklı şirketlerin özel alanı halinde idi. Nihayet Airbnb, Box ve Workday gibi genç teknoloji şirketleri de aralarına katılıyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar