IWE Istanbul Water Expo'ya büyük ilgi

IWE Istanbul Water Expo Su ve Atıksu Arıtma Teknolojileri Fuarı ve Konferansı 59 farklı ülkeden gelen profesyonel ziyaretçiyi ağırladı!... Fuar sezonu ITE Turkey’nin düzenlendiği fuarlarla açıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Fuar sezonu ITE Turkey’nin düzenlendiği fuarlarla açıldı. Su ve atıksu arıtma teknolojileri sektörünü tek çatı altında toplayan ve sektörün ilk ve tek ihtisas fuarı olan IWE Istanbul Water Expo büyük ilgi gördü. Fuar 3.539 profesyonel ziyaretçiyi ağırladı.


Uluslararası ilginin de büyük olduğu fuara; Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Irak, Kore, Meksika, Mısır, Tunus ve Rusya’nın da dâhil olduğu 59 farklı ülkeden profesyonel ziyaretçi katıldı.


Türkiye’de lider sektörlerde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey tarafından organize edilen, su ve atıksu arıtma teknolojileri sektörünün en son yenilik ve gelişmelerinin sergilendiği IWE Istanbul Water Expo – Su ve Atıksu Arıtma Teknolojileri Fuarı ve Konferansı büyük ilgi gördü. 3 – 5 Eylül 2015 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuar, 11 ülkeden 95 katılımcı firma ve 244 markayı,  59 farklı ülkeden gelen 3.539 profesyonel ziyaretçi ile buluşturdu. 


Fuar T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, İller Bankası, Türkiye Belediyeler Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, İzmir Ticaret Odası ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı destekleriyle gerçekleştirildi.


Fuar kapsamında gerçekleştirilen “Yabancı Alım Heyeti Organizasyonları” ile fuarlar süresince katılımcı firmalar ile profesyonel ziyaretçiler arasında pek çok olumlu görüşme gerçekleşti. Bu görüşmelerin su ve atıksu teknolojileri sektörünün büyümesine ve gelişmesine olumlu katkı sağlaması bekleniyor.


IWE Istanbul Water Expo Fuar Direktörü Tülin Bozkurt Bulut fuar hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Yıl boyunca yürüttüğümüz ulusal - uluslararası tanıtım faaliyetleri ile grup şirketleri arasında yer aldığımız ITE Group Plc.’den aldığımız küresel iş ağı sayesinde, bu yıl Almanya, Çin, Hindistan, Macaristan, Malezya, Kore, Portekiz, Rusya ve Tayvan’ın dâhil olduğu 11 ülkeden 95 katılımcı firma ve 244 markayı,59 farklı ülkeden gelen 3.539 profesyonel ziyaretçi ile buluşturduk. Azerbaycan, Irak, Etiyopya, Filistin ve Kosova’nın katılımıyla düzenlediğimiz “Yabancı Alım Heyeti Organizasyonları” hem katılımcı hem de ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. 


Fuar sırasında 2016 yılı için katılımcı firmalara yer rezervasyonu ve alan satışını da başlattık. Bu durum fuara olan ilginin önümüzdeki yıl artarak devam edeceğini göstermektedir. Sektör profesyonellerine gösterdikleri ilgi için teşekkürlerimizi sunuyoruz.”


Su kaynakları kısıtlı olan Türkiye’de su bilinci düzeyinin arttırılmasına yönelik etkinlikler… 


Fuar kapsamında MEM-TEK Ulusal Membran Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle düzenlenen konferansta, kamu, özel sektör temsilcileri ve akademisyenler yer aldı. Büyük ilgi gören konferansta “Su ve Atıksu Yönetimi ve Geleceği”, “Su Kaynaklarının Sürdürülebilir Kullanılması”, “Su ve Atıksu Yönetiminde Başarılı Uygulamalar”, “Membran Teknolojileri” ve “Temiz Üretim Teknolojileri” konuları ele alındı. 


IWE Istanbul Water Expo önümüzdeki yıl 1 – 3 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 


Kategoriler Ekonomi
Yorumlar