JP Morgan Stratejistlerinden Bitcoin Yorumu

Kripto para piyasası geçtiğimiz yılın ikinci yarısında çarpıcı bir ivme yakaladı ve yönünü yukarı çevirdi. Coindesk’te yer alan habere göre bankacılık devi JPMorgan lider kripto para birimi için “Bitcoin'in geleneksel pazarlarla yükselen ilişkisi, kripto parayı diğerlerinden ayıran ve öne çıkaran özellikleri zaman içinde yıpratabilir” yorumunu yaptı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Korona virüsünün etkisi altında geçen 2020 yılı finansal piyasalarda yüksek volatiliteye sebep olurken, kripto para piyasası yılın ikinci yarısında önemli bir ivme yakaladı. Fakat bankacılık devi JPMorgan’a göre, kripto para piyasasının lider para birimi Bitcoin’in ana akım tarafından kabul edilmesi, onun “güvenli liman” olarak tanımlanmasını engelleyecek.

Strese Dayanıklı Değil

Coindesk’te yer alan habere göre bankacılık devi JPMorgan lider kripto para birimi için “Bitcoin'in geleneksel pazarlarla yükselen ilişkisi, kripto parayı diğerlerinden ayıran ve öne çıkaran özellikleri zaman içinde yıpratabilir” yorumunu yaptı.

Stratejistler Federico Manicardi ve John Normand, Bitcoin'i "akut piyasa stresi dönemlerinde en az güvenilir koruma" olarak nitelendirirken, lider kripto para birimi Bitcoin'in ekonomik belirsizlik dönemlerinde güvenilir liman olarak işlev görme yeteneğini sorguladılar.

Stratejistler perşembe günü yayınladıkları raporda "Anaakımlaştırma, Bitcoin için güvenli liman özelliğini azaltıyor ve krizler sırasında düşük performansa yol açıyor," yorumunda bulundular.

Bitcoin’in Geleneksel Piyasalarla Artan Korelasyonu

Bitcoin'in son zamanlarda geleneksel piyasalarla artan korelasyonu hakkında ise analistler, “güçlü pozitif korelasyon devam ederse zaman içinde çeşitlendirme değerini aşındırabilir", diye yazdılar.

Coin Metrics verilerine göre, Bitcoin ve S&P 500, nispeten zayıf bir ilişki olan 180 günde 0,23’lük bir korelasyona sahip, ancak yine de bir yıl öncesine göre bu rakam çok daha güçlü durumda.

Stratejistler, Bitcoin'in eski piyasalardaki fiyat hareketleri ile yakın ilişkisi ve kripto para yatırımının "ana akımlaştırılması" nın genellikle onları "potansiyel olarak sigortadan kaldıraca dönüştürdüğünü" yazdı.

42.000 Doları Test Eden Bitcoin’de Satış Dalgası
2020 yılında yakaladığı ralliyi yeni yıla da taşıyarak 42 bin dolar bandını test eden Bitcoin son haftalarda ise güçlü bir düzeltmeyle karşılaştı.

Kripto para birimi şu sıralar 32-35 bin dolar bandında dalgalanırken, Bitcoin’e yatırımyla gündeme gelen Guggenheim’in CIO’su Scott Minerd, CNBC’ye verdiği demeçte lider kripto para biriminin 20.000 dolara kadara düşebileceği öngörüsünde bulundu.

 

Kategoriler Ekonomi Kripto Para
Yorumlar