Kılıçdaroğlu SPK'ya gitti, istifasını istedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) önüne giderek SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül'ün istifasını istedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçtiğimiz hafta kurmaylarıyla birlikte deprem bölgesindeki illeri ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, ziyaret dönüşü sonrası SPK önüne giderek “Açıkça söylüyorum, başkan istifa etsin” dedi.

“EN ACI DOLU GÜNLERİMİZDE BİLE…”
Kılıçdaroğlu, depremin ardından SPK ile ilgili yaptığı ilk paylaşımında “Bölgeden dönünce SPK’ya gideceğim. En acı dolu günlerimizde bile, küçük yatırımcıyı soymaya doymadılar. Reziller” ifadelerine yer vermiş, daha sonra deprem bölgesini ikinci ziyareti sırasında yaptığı bir paylaşımda şunları kaydetmişti:

“SPK konusunda verdiğim sözü unutmadım. Ancak deprem bölgesine dönmem gerekiyordu. Dönüşte SPK’ya gidip başkanının istifasını isteyeceğim. Ayrıca bölgedeki küçük yatırımcının zararının hemen tazminini ve tüm küçük yatırımcılar için zarar tespit soruşturması talep edeceğim.”

Bugün SPK binasının önünden mesajlar veren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Açıkça söylüyorum, başkan istifa etsin. Zarar eden, soyulan bütün depremzedelerin tamamının paralarının iade edilmesi lazım. Soyguna izin vermeyeceğiz. Yeter artık! Bu ülkede herkes soyulacak mı? Biz herkesin soyulmasına seyirci kalmayacağız.”

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Gündem
Yorumlar