Knauf, katma değerli ürün ve sistemleri ile renovasyon pazarından yüzde 50’nin üzerinde bir pay alıyor

Günümüzde hızlı gelişen ve dönüşen inşaat sektöründe kendine oldukça önemli bir yer edinen kuru yapı sistemleri, uygulama kolaylığı, montaj ve demontaj hızı, uygulama esnekliği, alan kazanımı vb. avantajlarıyla renovasyon pazarında da sıklıkla kullanılıyor. Global çapta yapılan “2019 Kuru Duvar ve Alçı Panel Pazar Araştırmasına göre; 2023 yılına kadar kuru yapı duvar pazar payının yüzde 6 oranında artması bekleniyor. Knauf ise bu pazardan yüzde 50’nin üzerinde pay alıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Günümüzde renovasyon pazarı hızlı bir yükseliş içinde. Ortalama 7-8 yılda bir renovasyona giren oteller ve konutlar, bu pazarın öncüleri. Turizm ve Yatırım Dergisi tarafından her sene yapılan araştırmaya göre; sadece otel projelerinde 2015’te 124, 2016’da 91, 2017’de 71, 2018’de ise 62 şehir oteli renovasyon kararı almış. Rakamlar pazarın büyüklüğünün sinyallerini verirken, başka bir araştırmaya göre de pazarın 2023 yılında yüzde 6 oranında büyümesi bekleniyor.

Geniş ürün yelpazesiyle Knauf, renovasyon pazarını domine ediyor

Renovasyon pazarının önemli oyuncularından Knauf’un sistemleri, Türkiye’de gerçekleşen otel projelerinin yüzde 50’sinin üzerinde kullanılıyor. Bu sayede pazardan yüzde 50’nin üzerinde bir pay alarak sektördeki gücünü kanıtlayan Knauf, geniş ürün yelpazesi ve sunduğunu teknolojik çözümlerle öne çıkıyor. Knauf Sistemleri, uygulama kolaylığı, montaj ve demontaj hızı, uygulama esnekliği, alan kazanımı, bina statik yüküne verdiği yükün azlığı nedeniyle ranovasyon uygulamalarında tercih ediliyor. Yangın dayanımı, ısı yalıtımı, ses yalıtım ve ses yutumu performansıyla Knauf, projelere önemli ölçüde değer katıyor. Renovasyon pazarın da sistem ve çözüm sağlayıcılığıyla ön plana çıkan Knauf, zengin ürün gamı, 87 yıllık tecrübesi ve Ar-Ge çalışmalarıyla iş ortaklarına toplama sistemler yerine “paket çözümler” sunuyor. 100’ün üzerinde sistem kombinasyonuna sahip olan Knauf, bu sistemleri sadece tavan ve bölme duvarlarda değil; cephe duvarları, cephe giydirmeleri, zemin kaplama ve yükseltilmiş döşemeden, performanslı sıva sistemlerine kadar çok geniş bir yelpazede sunuyor. 

“Güncel yönetmeliklere optimum çözümler sunuyoruz”

Günümüz mevcut binalarında en önemli sorunlarından birinin ses yalıtımı olduğunu söyleyen Knauf Teknik Satış ve Danışmanlık Yöneticisi Bartu Gökçora, bu sorunun yapıların çoğunda karşımıza çıktığını söyledi. Bu noktada Knauf’un güçlü ses yalıtımı sistemlerinden Silentboard® ve Diamant® gibi ürünleriyle ses yalıtımına çözüm sunduğunu dile getiren Gökçora, bu ürünlerin özellikle renovasyon gören yapılarda tercih edildiğini aktardı. Ayrıca Gökçora, Knauf’un ses yutumu için α değeri 1,0’a kadar olan ürünleriyle geniş bir yelpazede çözüm sunduğunun da altını çizdi. Gökçora, “Aslına bakarsanız Knauf olarak renovasyon projelerine kuru yapı sistemleri ile performans ve estetik gerektiren her alanda çözümler sunmaktayız. Bu çözümler arasında; Ses yalıtımı talebi, yüksek duvar talebi, yangın dayanımı, ısı yalıtımı, ıslak hacim çözümleri (hamam, havuz, spa..vb), dış cephe oluşturma, zemin oluşturma, dekoratif eğrisel duvar ve tavanlarda çeşitli çözümler bulunmaktadır. Bu noktada bazı durumlarda zorlu süreçler karşımıza çıkıyor.  Burada Knauf olarak zorlu performans taleplerine çözümler sunmak, bina statik yüküne minimum yük ekleyerek bina ömrüne katkıda bulunmak, esnek yapısı ve kolay montaj özelliğiyle hızlı bir şekilde alanların, duvar ve zeminlerin oluşturulmasını sağlamak bizim işimizin bir parçası. Güncel yönetmeliklere optimum çözümler getirerek talep edilen performansları sağlamak, sertifikalı uygulama ekipleriyle doğru uygulamalarla çözüme ulaştırmak ana hedefimiz” dedi.

Knauf Türkiye Hakkında:

2018 yılında USG’nin global ve Armstrong’un Asya ve Avrupa’daki ticari faaliyetlerini satın alması ile 80 yıldan daha uzun süreye dayanan geçmişindeki en büyük satın alımını gerçekleştirerek 10 milyar Euro’nun üzerinde cirosu olan Knauf,  5 kıtada 86’dan fazla ülkede 250 üretim tesisi ve satış ofisi, dünya genelinde 35,000 çalışanı ile kuru yapı sistemleri,  sıva ve aksesuarlar, yalıtım malzemeleri, zemin sistemleri ve şapları, sıva ve harç makine sistemleri ile dünyanın lider inşaat malzemeleri üreticilerindendir. Güney Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde yer alan ve bölge yönetiminin merkezi olan Knauf Türkiye stratejik konumu ve sahip olduğu yüksek cirosu ile bölgesinin en önemli oyuncularındadır.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar