Kocaer Çelik'ten yenilenebilir enerji yatırımı

Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş (KCAER), yüzde 99 hissedarı olduğu Kocaer Enerji 'ye ait Aydın'da 24 MW'lık jeotermal enerji santrali için fizibilite çalışmalarını tamamladığını açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kocaer Çelik, yüzde 99 hissedarı olduğu Kocaer Enerji'ye ait Aydın'da 24 MW'lık jeotermal enerji santrali için fizibilite çalışmalarını tamamladığını açıkladı.

Konu ile ilgili KAP açıklaması şöyle:

"25.05.2023 tarihli özel durum açıklamamızda, yüzde 99 oranında iştirak ettiğimiz Kocaer Enerji'ye ait Aydın ili, Kuyucak İlçesi, Horsunlu-Ortakçı Köyü'nde bulunan Jeotermal ruhsat sahasında birinci faz olarak 24 MW gücünde jeotermal enerji santral yatırımı için fizibilite çalışması yapma kararı aldığımızı kamuoyu ile paylaşmıştık.

Yapılan fizibilite çalışmaları sonucunda elde edilen Sismik ve MT verileri, ruhsat sahasında yapacak olduğumuz yatırımları desteklemektedir. Bu verilere paralel olarak Yönetim Kurulumuzun 21.11.2023 tarihli kararı ile sondaj çalışmalarının başlamasına karar verilmiştir. Yatırımın 1. Fazında açılacak kuyularla 24 MW gücünde jeotermal enerji santral yatırımı yapılması planlanmaktadır. Hibrit güneş enerjisi lisansı kapsamında jeotermal santralin kendi iç tüketimine yönelik ikinci bir enerji kaynağı olarak güneş enerjisi santral yatırımı da tasarlanmaktadır. Bu kapasite sonrasında, elde edeceğimiz elektrik enerjisinin yaklaşık %20'sinin Kocaer Çelik'in çatı üstü GES'leriyle birlikte mevcut elektrik ihtiyacının tamamını karşılaması beklenirken kalan %80'lik kısmının 15 yıl boyunca Elektrik Piyasası Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) kapsamında ABD doları cinsinden satılması planlanmaktadır. 

Elde edilecek ileri tetkiklere paralel olarak yatırımların diğer fazlarına geçilecektir. 

Demir çelik sektöründe yeşil üretim yapan öncü firma konumumuzu güçlendirmek üzere, sürdürülebilir enerji yatırımları alanında, ESG ("Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim") odaklı bu yatırımımız ile elektrik üretim kapasitemizin önemli oranda artmasını ve stratejik büyüme alanı olarak seçtiğimiz enerji sektöründe, yenilenebilir kaynaklar açısından çeşitlendirilmiş, güçlü bir portföye ulaşmayı hedeflemekteyiz."

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Şirket Haberleri
Yorumlar