Koronavirüs, havacılık hisselerini nasıl etkileyecek: PGSUS, THYAO, TAVHL...

Ak Yatırım Araştırma Bölümü, koronavirüsten en çok etkilenen sektörlerin başında gelen havacılık sektörünü mercek altına aldı. Hazırlanan analiz raporunda 2020 öngörüleri de paylaşıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Havacılık Sektörü: Koronavirüsü'nün kısa vadeli görünümü bozması nedeniyle 2020 trafik beklentilerimizi indiriyoruz.

Koronavirüsü'nün kısa vadeli görünümü bozması nedeniyle 2020  trafik beklentilerimizi indiriyoruz.

PGSUS HİSSESİNDE SON DURUM

THYAO HİSSESİNDE SON DURUM

TAVHL HİSSESİNDE SON DURUM

THY ve Pegasus yönetimleri telekonferanslarında güçlü Ocak gerçekleşmesinin, zayıf Mart  performansını dengeleyeceğini söylediler.

Korona endişelerinin artış göstermesiyle, Mart-Mayıs döneminde yolcu trafiğinde çift haneli daralma öngörüyoruz. Bunu takiben yıl sonuna kadar yavaş bir toparlama olacağını düşünüyoruz. Sonuç olarak, 2020 için toplam yolcu trafiğinde %2 düşüş hesaplıyoruz (önceki +%6). 2021 ve sonrası için olan  tahminlerimizi şimdilik koruyoruz.

PGSUS, THYAO, TAVHL"   

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar