​Kriz kahini ekonomistten çarpıcı Türkiye tahmini

Kriz Kahini olarak bilinen ekonomist Nouriel Roubini'nin araştırma şirketi Roubini Global, Türkiye'de büyümenin 2014'te sert biçimde yavaşlayacağını öngördü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kriz Kahini olarak bilinen ekonomist Nouriel Roubini'nin araştırma şirketinden Türkiye'yle ilgili karamsar tahminler geldi.  Roubini'nin araştırma şirketi Roubini Global, Türkiye’de kredi büyümesinin baskılanmasının iç talebi azaltacağını ve 2014'te büyümeyi sert biçimde yavaşlatacağını öngördü. Roubini Global, gelişen Avrupa ülkelerine bakıldığında ise Türkiye ve Rusya’da büyümede görülecek geri çekilmenin Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Macaristan’da kazanılan ivme ile dengeleneceği görüşünde. Bu 3 ülkenin Ukrayna ile ticari ve finansal bağlarının asgari düzeyde olduğuna işaret eden şirket, Ukrayna riskinin ancak yatırımcı eğiliminde kendini göstereceğini tahmin etti.



Gelişen ülkeler genelinde ise şirketin tahmini büyüme ile enflasyon dengelenin yılın kalanında sermaye akışlarını canlandıracağı yönünde. Şirket, yarın düzenlenecek toplantıda Avrupa Merkez Bankası’ndan faiz indirimi beklediğini kaydetti.



Kaynak: Cnbc-e

Kategoriler Gündem
Yorumlar