Kuzey Boru (KBORU) tavandan tabana oturdu, sosyal medya karıştı

2023'ün Aralık ayında halka arz olan Kuzey Boru (KBORU) hissesi 5 Ocak tarihinden bugüne kadar yatırımcısına yüzde 279'luk bir getiri sağlamıştı. Bugün hisse tavan fiyattan devre keserek tabana oturdu. Bu bağlamda sosyal medyada hisseye yönelik yoğun bir tepki var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Aralık ayının başında Kuzey Boru halka arzına onay vermişti. Şirket, 7-8 Aralık tarihlerinde talep toplama işlemlerini gerçekleştirdikten sonra 14 Aralık 2023 tarihinde de Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı.

İki işlem günü tavan yapan Kuzey Boru (KBORU) hissesi, üçüncü işlem gününde (18 Aralık) tavan bozup tekrar tavan oldu. Bu bağlamda tavan serisi son bulan hissede, halka arz yatırımcısı hayal kırıklığına uğramıştı. Daha sonra KBORU payları 40.58 - 49 TL fiyat aralığına on işlem günü kadar yatay seyirde ilerledi.

YATIRIMCI UMUDUNU KESTİ, TAVAN SERİLERİ BAŞLADI

On gün kadar yatay ilerleyen KBORU paylarında art arda gelen iş anlaşmalarının da desteğiyle yatırımcı hisseden umudunu kesmişken 'olağanüstü' yükselişin ilk fitili ateşlenmiş oldu.

1 AY İÇERİSİNDE 300 MİLYON TL'YE YAKLAŞAN İŞ ANLAŞMASI

Bu sert yükseliş sürecinde Kuzey Boru (KBORU) hissesi dört KAP bildirimiyle toplamda yaklaşık 300 milyon TL'lik iş anlaşması imzaladı.

HİSSE TAVANDAN TABANA YOL ALDI

Kuzey Boru (KBORU), 5 Ocak'tan dün akşam ki kapanışa kadar olan süreçte yüzde 279'luk bir marjinal yükseliş kaydetti. KBORU hissesi bugüne de tavan seviyesi olan 184,40 lirayı gördükten sonra ani yaşanan sert satış dalgasıyla tabana oturdu.

BORSA İSTANBUL YÖNETİMİ TEDBİR ÜSTÜNE TEDBİR GETİRDİ

Borsa İstanbul tarafından hisseye daha önce brüt takas ve kredili işlem yasağı tedbiri gelmişti. Dün son olarak da "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsayan emir paketi tedbiri de getirildi.

SOSYAL MEDYADA YOĞUN TEPKİ

Sosyal medyada yazılan yorumları anlık olarak takip etmek için tıklayın.

SERT DÜŞÜŞLERE HAZIRLIKLI OLUNMALI

Analistler borsada beklentilerin alındığını ve üreten şirketlerin yatırımcı nezdinde yoğun talep gördüğünü belirtti. Uzmanlar ayrıca, bu dönemlerde yaşanabilecek sert düşüşlere de hazırlıklı olmaları konusunda tasarruf sahiplerini uyardı.

 

 

KBORU KUZEY BORU A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 90.45
Satış 90.5
Değişim -1%
Son Değer 90.5
En yüksek 92.5
En düşük 90.45
Haftalık Değişim -2.6881%
Aylık Değişim -10.7495%
Yıllık Değişim 114.9643%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar