Limak Doğu Anadolu Çimento'dan GES yatırımı

Limak Doğu Anadolu Çimento (LMKDC), Ergani ve Şanlıurfa tesislerinde Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulması konusunda Sinoma Overseas Development Co. Ltd. ile anlaşma imzaladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili KAP açıklaması şöyle:

"Şirketimiz tarafından, Ergani ve Şanlıurfa tesislerimizde sürdürülebilir enerji üretimine destek olarak doğayı korumak, verimliliği arttırmak ve üretim tesislerimizdeki elektrik giderlerinde tasarruf sağlamak amacıyla Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulması konusunda Sinoma Overseas Development Co. Ltd. ile gerekli yapım sözleşmeleri 22.04.2024 tarihinde akdedilmiştir.

Bu doğrultuda, anılan üretim tesislerinde yapılacak GES yatırımı çerçevesinde elektrik üretim gücünün, Ergani için 3,918 MWp DC, Şanlıurfa için 7,722 MWp DC olmak üzere, toplamda 11,64 MWp DC olması planlanmaktadır. Gerçekleştirilecek olan GES yatırımlarının yatırım bedeli 8.337.049 ABD doları olup söz konusu yatırımların finansmanı için ihracat kredi kuruluşu (ECA) destekli satıcı finansmanı sağlanması için çalışmalar devam etmektedir."

 

LMKDC LIMAK DOGU ANADOLU CIMENTO SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 26.8
Satış 26.82
Değişim -0.54%
Son Değer 26.8
En yüksek 27.78
En düşük 26.64
Haftalık Değişim 1.6691%
Aylık Değişim -5.8988%
Yıllık Değişim 0%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar