Link Bilgisayar'dan dev yatırım hamlesi

Link Bilgisayar, Vitalis Teknoloji'yi satın almak için görüşmelere başladığını KAP'ta açıkladı. Ayrıca daha önce Mia Teknoloji de Vitalis Teknoloji'nin yüzde 28,58'ini satın aldığını duyurmuştu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Link Bilgisayar, Vitalis Teknoloji'yi satın almak için görüşmelere başladığını KAP'ta açıkladı. Ayrıca daha önce Mia Teknoloji de Vitalis Teknoloji'nin yüzde 28,58'ini satın aldığını duyurmuştu.

Link Bilgisayar'dan KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

"Şirketimizin mevcut faaliyetlerinin yanısıra şehirler, üniversite kampüsleri ve geniş endüstriyel alanlar gibi büyük ölçekli yapıların dijital dönüşümüne öncülük etmek, gelişmiş sensör teknolojileri ve bağlantı sistemleri kullanarak fiziksel dünyadan veri toplamak ve bu veriler ile merkezi olarak geliştirilecek yazılımlar aracılığıyla big data (büyük veri) analizleri ile zenginleştirilerek stratejik iş ortakları ile paylaşılması ve etik rekabetle sürdürülebilir büyümeyi sağlayabilmek adına Şirketimizin uzun dönem stratejileri ve rekabetçi hedeflerimiz doğrultusunda; uzun vadeli nakit üretme ve kar etme potansiyelimizi artırabilmek ve yatırımcılarımızın da işlem hacmi ve derinliği yüksek hisselere yatırım tercihleri doğrultusunda Şirketimizin faaliyetlerine de olumlu katkı sağlamasını temin amacıyla, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Seri: II, N 23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliğ'i, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde hazırlanacak Uzman Kuruluş Raporunda belirlenecek şirket değerleri ve değişim oranları çerçevesinde Vitalis Teknoloji A.Ş.'nin Şirketimiz Link Bilgisayar Sistemleri Yazılımı Ve Donanımı Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye devrolmak suretiyle birleşmesi niyetiyle bağlayıcı olmayan görüşmelere başlanmasına karar verilmiştir.

Söz konusu birleşme süreçleri ile ilgili gelişmeler özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin usul ve esaslar çerçevesinde kamuoyuna duyurulacaktır."

MİA TEKNOLOJİ YÜZDE 28,58'İNİ SATIN ALMIŞTI

Mia Teknoloji'nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"06.06.2024 tarihli KAP bildirimiyle, Vitalis Teknoloji A.Ş.'nin ("Vitalis") sermayesini temsil eden payların %28,58'inin Şirketimiz MİA Teknoloji AŞ tarafından satın alınması maksadıyla Hisse Alım Satım Sözleşmesi imzalandığı ve bu kapsamda gerekli kurumlara başvuruların yapılmış olduğu kamuoyuna duyurulmuştur.

Vitalis yönetim kurulunun almış olduğu kararla; yeni bir stratejik çözüm ortağı sağlanması, Vitalis'in uzun dönem stratejileri ve rekabetçi hedefleri doğrultusunda uzun vadeli nakit üretme ve kar etme potansiyelinin artırılması amacıyla, sektöründe 40 yıllık tecrübe ve önemli pazar payına sahip olan, Borsa İstanbul'da işlem gören Link Bilgisayar Sistemleri Yazılımı ve Donanımı Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Link Bilgisayar") ile Vitalis'in, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) (II - 23.2) Sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliğ'i, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde, 31.12.2023 tarihli mali tablolar baz alınarak hazırlanacak Uzman Kuruluş Raporunda belirlenecek şirket değerleri ve değişim oranları çerçevesinde Link Bilgisayar'ın Vitalis'i devralması yoluyla, birleşmesine ilişkin bağlayıcı olmayan görüşmeler başlatılmıştır.

Söz konusu birleşme süreçleri ile ilgili gelişmeler kamuoyuna duyurulacaktır."

LINK LINK BILGISAYAR SISTEMLERI YAZILIMI VE DONANIMI SAN. VE TIC A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 650
Satış 651
Değişim -41%
Son Değer 650
En yüksek 699
En düşük 634
Haftalık Değişim 2.8481%
Aylık Değişim 10.2629%
Yıllık Değişim 211.3026%
MIATK MIA TEKNOLOJI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 61.2
Satış 61.25
Değişim -2.3%
Son Değer 61.2
En yüksek 64.65
En düşük 60.55
Haftalık Değişim -1.7656%
Aylık Değişim -6.1349%
Yıllık Değişim 69.529%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar