Marshall (MARSHL) detaylı analiz ve hisse yorum

-MRSHL Marshall, bu sabah yaptığı açıklamada kayıtlı sermaye tavanını artırma kararı aldığını duyurdu. Şirketin bu stratejik adımı, yatırımcılar arasında hisseye büyük ilgi uyandırdı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

-MRSHL Marshall, seans öncesi yaptığı açıklamada kayıtlı sermaye tavanını artırma kararı aldığını duyurdu. Şirketin bu stratejik adımı, yatırımcılar nezdinde de karşılık buldu hissede kısa sürede yüzde 7'yi aşan primlenme görüldü.

Şirketten KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

''Şirketimizin 20.000.000 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanının 50.000.000 TL'ye çıkarılmasına ve kayıtlı sermaye tavanı süresinin 2023-2027 olarak belirlenmesine ilişkin olarak esas sözleşmemizin sermaye başlıklı 7. maddesinin tadil edilmesine Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünün yazısıyla izin verilmiştir. Esas sözleşme değişikliği ilk genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulacaktır.''

HİSSE AÇILIŞTA SERT YÜKSELDİ

Marshall hisseleri, şirketin kayıtlı sermaye tavanını artırma kararı sonrasında önemli bir değer kazanımı yaşadı. Seans açıldığı gibi şirket paylarına yatırımcı adeta hücum etti ve hisse yüzde 7,75 primlendi.

Güne 1780 TL ile başlayan hisse, günün en yüksek seviyesi olan 1918 TL bandına 10 dakika gibi kısa bir sürede ulaştı.

Öte yandan hisse haberin yayına hazırlandığı sırada yüzde 4,38 prim ile 1858 liradan işlem görüyor.

HİSSE NEDEN YÜKSELDİ?

Şirketin kayıtlı sermaye tavanını artırması sonrasında, şirketin bedelsiz sermaye artırmı yapacağına dair ihtimaller güçlendi. Analistler, yatırımcıların hissede bu beklentiyi satın aldığı tahmininde bulundu.

MRSHL MARSHALL BOYA VE VERNIK SANAYII A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2188
Satış 2190
Değişim -6%
Son Değer 2190
En yüksek 2225
En düşük 2166
Haftalık Değişim -2.9685%
Aylık Değişim -3.0973%
Yıllık Değişim 18.8279%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar