Mehmet Şimşek: Attığımız adımlar karşılık buluyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin kredi notu görünümünü durağandan pozitife revize etti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kararı, 'Attığımız adımlar karşılık buluyor. Orta Vadeli Programımıza güven artıyor.' şeklinde değerlendirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Türkiye’nin kredi notunu teyit ederken not görünümünü durağandan pozitife revize etti.

 Raporda politika yapıcıların aşırı ısınan ekonomiyi soğutmak konusunda ilerleme kaydettiği, Merkez Bankası’nın azalan net Döviz rezervlerinin yavaşça artmaya başladığı belirtildi.

ŞİMŞEK: ORTA VADELİ PROGRAMIMIZA GÜVEN ARTIYOR

Karara ilişkin 'X' platformunda değerlendirmede bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Attığımız adımlar karşılık buluyor. Orta Vadeli Programımıza güven artıyor. Sabır ve kararlılıkla programı uygulamaya devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Şimşek'in açıklamaları şu şekilde:

"Attığımız adımlar karşılık buluyor. Orta Vadeli Programımıza güven artıyor. Sabır ve kararlılıkla programı uygulamaya devam edeceğiz. Fiyat istikrarını, cari açıkta kalıcı düşüşü, mali disiplini ve rezerv birikimini sağlayarak, ülkemizi sürdürülebilir yüksek büyüme patikasına ulaştıracağız."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Ekonomi
Yorumlar