Mehmet Şimşek'in istifa iddiasının perde arkası

Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalında Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddiasına ilişkin Bakanlık yetkilileriyle konuştuğunu söyledi. Altaylı, aldığı bilgiye göre Şimşek'i istifaya götürecek bir durumun olmadığını hatta bir gerilimin de yaşanmadığını söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçtiğimiz hafta Cuma günü ortaya atılan iddiaya göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, iki hafta önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a istifasını verdiği ancak istekleri yerine getirilince bu istifadan vazgeçtiği ileri sürülmüştü.

Bu haber sonrası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM),  Bakan Şimşek hakkında ortaya atılan istifa iddiasına dair açıklama yapmıştı.

"DEZENFORMATİF HABERLERE İTİBAR ETMEYİNİZ"

Bu tür asılsız iddialara itibar edilememesi gerektiği belirtilen DMM açıklamasında, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, göreve geldiği günden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz. 'Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi' iddiası doğru değildir." denildi.

"İSTİFA NİYETİ VE GİRİŞİMİ YOK"

Öte yandan Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalında Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddiasına ilişkin Bakanlık yetkilileriyle konuştuğunu söyledi.

Altaylı, Bakanlık'tan güvendiği kaynaklarla görüştüğünü belirterek, "Görüştüğüm kaynaklar Parti ve Cumhurbaşkanı ile Bakanlık arasında fikir anlaşmazlıkları olabilir. Ama şimdiye kadar istifa lafı gündeme gelmedi. Herhangi bir gerilim yaşanmadı. Zaten istifa edecek olsa direkt Cumhurbaşkanına gider. İstifa niyeti ve girişimi olmadığını söylediler."  şeklinde konuştu.

"MEHMET ŞİMŞEK İNATÇIDIR"

Altaylı, Şimşek'in inatçı bir karaktere sahip olduğunu ve kolay pes etmeyeceğinin altını çizerek istifa iddiasına inanmadığını ifade etti.

Şimşek'ten rahatsız olan parti içerisinde kişilerin olduğunu da söyleyen Altaylı, kaynağının istifa iddiasının Bakanı yıpratmak için FETÖ'cülere yakın kesimlerin yaptığını kaydetti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Gündem
Yorumlar