Mia Teknoloji'den dev satın alma hamlesi

MİA Teknoloji, Vitalis Teknoloji'nin yüzde 28,58'ini 228 milyon TL karşılığında satın alarak dijital dönüşüm ve yapay zeka alanında büyüme stratejisini güçlendiriyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

MİA Teknoloji, Vitalis Teknoloji'nin yüzde 28,58'ini 228 milyon TL karşılığında satın alarak dijital dönüşüm ve yapay zeka alanında büyüme stratejisini güçlendiriyor.

Şirketten KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

"Şirketimizin küresel pazarda rekabet edecek şekilde yenilikçi teknolojiler alanındaki büyüme stratejileri ve özellikle yapay zekâ, nesnelerin interneti (IoT) alanındaki Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesi ve genişletilmesi maksadıyla, Vitalis Teknoloji A.Ş. ("Vitalis") pay sahipleri ile görüşmeler başlatılmış; işlemin belirsiz olması ve hem Şirketimizin hem de hedef şirketin faaliyetlerinin olumsuz yönde etkilenmemesi için içsel bilginin açıklanması, Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında, 4 Ocak 2024 tarih ve 2024/01 sayılı yönetim kurulu kararı ile ertelenmiştir.

2016 yılında kurulan Vitalis Teknoloji A.Ş., inovasyon odaklı yaklaşımlarıyla yüksek teknoloji içeren çözümler üreten, Nesnelerin İnterneti (IoT), Yapay Zekâ (AI) destekli Endüstriyel ve Dijital Dönüşüm alanlarında faaliyet gösteren bir teknoloji şirketidir ve çeşitli alanlarda sunduğu hizmetler ve çözümlerle sektörde güçlü bir konuma sahiptir.

Uluslararası Araştırma Kuruluşları (Fortune Business Insights) tarafından yapılan çalışmalara göre 2023 yılında 595,73 milyar Amerikan Doları olan küresel IoT pazarının, 2024 yılında 714,48 milyar Amerikan Dolarına, 2032 yılına kadar ise 4.062,34 milyar Amerikan Dolarına  ulaşması beklenmektedir.

Bu yatırım ile Şirketimiz, küresel pazarda daha güçlü bir varlık gösterme hedefine ulaşarak müşterilere ve paydaşlara daha fazla değer sunacaktır. Bilgi birikimi yüksek, konusunda uzman güçlü kadrosuyla öne çıkan Vitalis'in, Şirketimize aşağıdaki alanlarda katkı sağlayacağı hedeflenmektedir:

* Nesnelerin İnterneti (IoT) çözümleri.  Vitalis Teknoloji'nin Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Yapay Zekâ (AI) alanlarındaki uzmanlığı sayesinde, MİA Teknoloji A.Ş.'nin çözümlerini daha yenilikçi, verimli ve sürdürülebilir hale getirerek rekabet avantajı sağlaması ve pazarda güçlü şekilde yer almasına katkı sağlaması hedeflenmektedir.

* Büyük Veri Yönetim (BDM) çözümleri. Vitalis Teknoloji'nin büyük veri analitiği konusundaki deneyimi, MİA Teknoloji AŞ'nin sentetik veri üretim ve analiz sistemlerini geliştirerek daha doğru ve anlamlı sonuçlar elde edilmesini sağlaması hedeflenmektedir.

*Yapay Zekâ (AI) ile desteklenen Endüstri 4.0 ve 5.0'a yönelik dijital dönüşüm çözümleri

*Yapay Zekâ (AI) tabanlı iş zekâsı ve veri analitiği platformları

*Blockchain tabanlı sistemler ve finansal teknolojiler

*Bulut teknolojileriyle verilerin güvenli ve verimli bir şekilde yönetilmesi.

*Mobil teknolojilerle cihazlar ve sistemler arasında kesintisiz iletişim.

MİA Teknoloji A.Ş.'nin uzun dönem stratejileri, rekabetçi hedefleri doğrultusunda yeni teknolojiler ve yapay zekâ alanındaki büyüme stratejisi kapsamında, Yönetim Kurulumuz tarafından alınan 5 Haziran 2024 tarihli kararla, Dijital Dönüşüm, Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Yapay Zekâ (AI) alanında faaliyet gösteren Vitalis Teknoloji A.Ş. sermayesinin %28,58'inin  228.654.545,00  TL bedelle satın alınmasına karar verilmiş ve bu doğrultuda Hisse Alım Satım Sözleşmesi imzalanmıştır.

İşlemin tamamlanması Rekabet Kurulu onayı alınması dâhil belirli kapanış koşullarının gerçekleşmesine bağlı olup bu konuda gerekli başvuru süreçleri başlatılmıştır.

Konuya ilişkin önemli gelişmeler yatırımcılarımızla paylaşılacaktır.

Kamuoyuna Saygı ile duyurulur."

 

MIATK MIA TEKNOLOJI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 61.2
Satış 61.25
Değişim -2.3%
Son Değer 61.2
En yüksek 64.65
En düşük 60.55
Haftalık Değişim -1.7656%
Aylık Değişim -6.1349%
Yıllık Değişim 69.529%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar