Migros (MGROS) hisse yorumu ve hedef fiyat 2024

Global Menkul Değerler, Migros (MGROS) hissesindeki detaylı analizini ve hedef fiyatını yatırımcılarla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Global Menkul Değerler, Migros (MGROS) hissesindeki detaylı analizini ve hedef fiyatını yatırımcılarla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

Migros’un perakende sektöründeki güçlü pazar payı ve nakit üretim gücü ile yüksek faiz ortamında istikrarlı reel büyüme sunabilecek şirketler arasında öne çıktığını düşünüyoruz. Özellikle geçmiş dönemlerde zorlu şartlardaki performansı ve bilanço görünümündeki iyileşme dolayısıyla kısa süreli enflasyon risklerine karşı dirençli olmasını öngörüyoruz. Hem yeni mağaza açılışları hem de online kanal ve diğer iş kollarıyla büyüme hikayesi süren Migros’un cazip bir yatırım teması sunduğu görüşündeyiz.

Yurt dışı benzerlerine kıyasla 2024T F/K ve FD/FAVÖK çarpanları bazında sırasıyla %37 ve %15 iskontoyla işlem gören MGROS’ta indirgenmiş nakit akımı (İNA) ve benzer çarpan analizi yöntemleriyle ulaştığımız 12 aylık hedef fiyat 691,70 TL olup %57 getiri potansiyeline işaret etmektedir.

MAĞAZA AÇILIŞI VE DİĞER KANALLARLA DESTEKLENEN BÜYÜME

Migros hızlı tüketim perakendeciliği alanında ana oyunculardan biri olmakla birlikte mağaza açılışları ve pazar payını artırmayı sürdürüyor. 2023 sonu itibariyle toplam mağaza sayısını 3363’e yükseltirken (2022: 2908) modern hızlı tüketim pazarındaki payını 120 baz puan artırmayı başardı. Online kanalın yanı sıra yeni eklenen kategorilerin (Mion-kişisel bakım, Kiosk-içecek-şarküteri) de büyümeye katkısı artarak sürecektir.

GÜÇLENEN BİLANÇO VE ARTAN DAYANIKLILIK

Migros borçluluğunu azaltma politikası sonucunda 2023 sonu itibariyle 2,55 milyar TL net nakit pozisyonunda bulunuyor. Enflasyonla mücadele kapsamında perakende şirketlerine yönelik önlemler olabileceğine dair endişeler olsa da hem bilanço yapısı hem pazardaki güçlü konumu ile olası düzenlemelere karşı görece sağlam bir konumda olduğuna inanıyoruz.

YENİ İŞ KOLLARI VE SATIN ALIMLAR

Şirket Temmuz 2023’te paketlenmiş gıda üretimi alanında faaliyet gösteren Gurmepack şirketinin %50 hissesini satın aldı. Böylece modern perakende işkoluna ek olarak gelir üretimini çeşitlendirme adına büyümeyi destekleyici bir adım atmış oldu. Ayrıca son dönemde yaptığı paketleme ve depolama tesis alımlarının da hem büyüme hem de karlılık anlamında katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

RİSKLER

Enflasyon ve asgari ücret artışına bağlı olarak personel giderlerindeki hızlı artış marjlar üzerinde kısa vadede baskı oluşturmaya devam edebilir. Ancak bu etkinin geçen yıla göre hafifleyeceğini ve 2024 genelinde marjlarda önceki yıla göre toparlanma görülebileceğini öngörüyoruz. Sektöre yönelik yeni düzenlemelerin gelmesi ana risk faktörü olarak düşünülebilir.

 

MGROS MIGROS TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 466.75
Satış 467
Değişim -3.25%
Son Değer 466.75
En yüksek 470
En düşük 458.25
Haftalık Değişim -0.6914%
Aylık Değişim 5.5995%
Yıllık Değişim 39.3283%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar