Minneapolis Fed Başkanı'ndan faiz indirimine destek

Kashkari, Fed'in faiz indirimine devam etmesine destek verme eğiliminde. Fed'in büyümeyi desteklemek için faizleri daha da indirmesine büyük olasılıkla destek vereceğinin sinyalini verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, ekonomik görünüm için  gelen finansal piyasa ve ekonomi sinyallerini "karışık" olarak niteledi ve Fed'in büyümeyi desteklemek için faizleri daha da indirmesine büyük olasılıkla destek vereceğinin sinyalini verdi.

Ticari gerilimlerin işletmelerin ihtiyatlı davranmalarına yol  açtığını ve ABD'de getiri eğrisinin terse dönmesinin global hisse  senedi piyasalarında düşüşe yol açtığını belirten Kashkari, bununla  birlikte istihdam piyasası ve tüketici harcamalarının güçlü olmaya devam ettiğine dikkat çekti.

Eylül ayındaki FOMC toplantısında karar almak için tüm verileri değerlendireceklerini ifade eden Kashkari, "Evet, ekonomiye daha fazla  teşvik, destek vermeye ihtiyacımız var ve büyümeye devam etmeli,  resesyonun bizi vurmasına izin vermemiliyiz kampına doğru eğilimliyim" diye konuştu

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar