Morgan Stanley'den karamsar hisse tahmini

ABD'de son kurumsal yatırımcı anketine göre en iyi portföy stratejisti olarak seçilen Morgan Stanley Stratejisti Michael Wilson hisselerde yıl sonuna doğru bir ralli yaşanmasının olası olmadığını belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Morgan Stanley'den Michael Wilson'a göre, yıl sonuna kadar ABD'de hisse senetlerinde ralli bekleyen yatırımcılar hayal kırıklığına uğrayacak.

Son kurumsal yatırımcı anketinde bir kez daha en iyi portföy stratejisti seçilen Wilson, "Dördüncü çeyrekte ralli ihtimali önemli ölçüde azaldı.

Daralan genişlik, temkinli faktör liderliği, düşen kazanç revizyonları ve azalan tüketici ve iş güveni, yıl sonuna kadar bir ralli öngören piyasa beklentilerinden farklı bir hikaye anlatıyor" değerlendirmesini yaptı.

Wilson'ın hisse senetlerine ilişkin karamsa görüşü, yatırımcıların daha uzun süre yüksek faiz oranlarının etkisinden endişe duymasıyla son üç aydır görünür hale gelmeye başladı.

S&P 500, Cuma günü artan volatilite ve enflasyon rakamları nedeniyle teknik bir düzeltme sürecine girdi ve endeks en son zirve seviyesinin yüzde 10 altında kapandı.

Wilson, kâr beklentilerinin "iyi performans gösteren bir ekonomide bile dördüncü çeyrek ve 2024 için çok yüksek" olduğunu söyledi.

Wilson, piyasa aktörlerinin Fed sıkılaştırmasının etkisinin ekonomi genelinde yeni yeni hissedilmeye başlandığının farkına vardığını, faiz oranına duyarlı hisse senetlerinin son aylarda düşük performans gösterirken, defansif sektörlerin enerji ile daha iyi performans göstermeye başladığını söyledi.

Wilson, "Bu performans zemini, yüksek faiz oranları ve değerlemelerden ziyade büyüme konusunda giderek daha fazla endişe duyan bir piyasayı yansıtıyor" değerlendirmesini yaptı.

 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar