MSCI endekslerinde yer alan Türk hisseleri

MSCI bugün yayınladığı Kasım 2020 Yarı Yıl Endeks Gözden Geçirmesi'nde MSCI Hisse Senedi Endekleri'nde yer alan Türk hisse senetlerinde değişiklik yaptı. Türkiye Endeksi'nden Anadolu Efes'i çıkaran MSCI, bu Şirket'i MSCI Global Small Cap içindeki Türkiye Endeksi'ne dahil etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

MSCI Global Standard Endeksleri içinde yer alan MSCI Türkiye Endeksi'nden Anadolu Efes'i çıkaran MSCI, bu Şirket'i MSCI Global Small Cap içindeki Türkiye Endeksi'ne dahil etti.

MSCI Global Small Cap Endeksleri içindeki Türkiye Endeksi'ne Anadolu Efes'in yanı sıra Anadolu Sigorda, Bera Holding, Fenerbahçe Futbol, Gübre Fabrikaları, İş Yatırım Menkul Değerler, İzmir Demir Çelik, Nuh Çimento, Oyak Çimento Fabrikaları, Tofaş, Türk Traktör ve Halkbank'ı dahil etti.

MSCI Global Standard Endeksleri geneline bakıldığında büyük ve orta seviyede sermayeleri hisse senetlerinden oluşan MSCI ACWI'dan 135 hisse çıkarıldı, yerlerine 141 hisse danil edildi. MSCI Dünya Endeksi'nden de 57 hisse çıkarken 47 hisse listeye girdi.

MSCI Global Small Cap Endeksleri'nden ise 229 hisse çıkarılırken, 489 hisse buraya dahil edildi. Yapılan tüm değişiklikler 30 Kasım'dan itibaren yürürlüğe girecek.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar