Otokar için tavsiyesini 'Al'tan 'Tut'a indirdi

Vakıf Yatırım, Otokar için hedef fiyatını 160,00 TL olarak  tutarken, tavsiyesini 'Al'tan 'Tut'a indirdi. Raporda, ‘3Ç19 sonuçlarının  ardından herhangi bir değişikliğe gitmiyor, 160 TL seviyesindeki hedef  fiyatımızı koruyoruz’ tespitinde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın konu ile  ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Otokar, 3Ç19’da beklentimizin %9 üzerinde, piyasa beklentisine  paralel 102 mn TL net kâr açıkladı. Ticari alacak ve borçlardan kaynaklı net kur farkı giderine karşın, operasyonel kârlılığın beklentimizden daha güçlü gerçekleşmesi, net kârdaki sapmanın  arkasında yatan temel gerekçe oldu. Piyasa beklentilerine paralel  gelen net kâra ve son 1 ayda endekse göre %6 pozitif ayrışmaya rağmen,  beklentilerin üzerindeki operasyonel kârlılığın hisse fiyatına olumlu  yansımasını bekliyoruz.

Şirketin zırhlı araç teslimatlarına hassasiyeti yüksek olan değerleme modelimizde 3Ç19 sonuçlarının  ardından herhangi bir değişikliğe gitmiyor, 160 TL seviyesindeki hedef  fiyatımızı koruyoruz. Orta-uzun vadeli olumlu beklentiler nedeniyle şirketi beğenmeye devam etmekle birlikte, hedef fiyatımızın sunduğu %14,4’lük getiri potansiyelinin yanı sıra yakın vadede önemli bir  katalist görmediğimiz için kısa vadeli önerimizi “Endeksin Üzerinde Getiri”den “Endekse Paralel Getiri”ye, uzun vadeli önerimizi “AL”dan  “TUT”a revize ediyoruz. "

OTKAR OTOKAR OTOMOTIV VE SAVUNMA SANAYI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 496
Satış 496.5
Değişim 1.5%
Son Değer 496
En yüksek 498.75
En düşük 493.75
Haftalık Değişim -0.6509%
Aylık Değişim 7.916%
Yıllık Değişim 18.1877%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar