​Özyeğin'in ortağının şirketi tasfiye ediliyor

Galatasaray Özel Yüksek Okulları’nı bir özel üniversite olarak geliştirmek amacıyla 1969 yılında kurulan, 10 yıl kadar eğitim alanında faaliyet gösterdikten sonra sanayiye yönelerek gemi inşaa ve işletme işine giren Galatasaray Holding’e bağlı Çelik Tersane’nin tasfiye süreci başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsamatik-ÖZEL

Galatasaray Holding’e bağlı üç şirket iflas erteleme istemişti. Mahkeme iflas erteleme isteyen şirketlerden Çelik Tekne Sanayi ve Tic. A.Ş.’nin iflasına karar vermişti.

İflas kararı ile birlikte şirketin tasfiyesi de gündeme alındı. İstanbul Anadolu 3. İcra ve İflas Müdürlüğü tasfiye sürecini yönetiyor.



Oluşan iflas idaresi alacak kayıt listesini oluşturuyor.  Alacak sıra cetveli hazırlanmış durumda. Şirkete ait mallar satıldıkça, alacaklılar da paralarını alabilecek.



Ali Zihni Feyzioğlu, üç yıl önce Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ile de ortak bir denizcilik şirketi kurmuştu. Özyeğin’in oğlu Murat Özyeğin’in yönetim kurulunda bulunduğu Fors Denizcilik, Çelik Tekne Tersanesi’nde gemi inşaa ettiriyordu.



Sütlüce’den Tuzla’ya geçti

Galatasaray Holding’in amiral gemisi konumundaki Çelik Tekne Sanayii’nin temelleri ise 1972’de Haliç Körfezi’ndeki Sütlüce Tersanesi’nde atıldı. Türkiye’nin ilk kosterlerin yapımını Haliç kıyısında üstlenen Çelik Tekne Tersanesi, 1980’lerin başında Haliç’in tersane bölgesi olmaktan çıkarılması kararıyla Tuzla’nın yolunu tuttu. Tuzla Tersaneler bölgesinde yaklaşık 30 yıldır faaliyette olan Çelik Tekne, bölgenin önde gelen tersanelerinden biri. İmal ettiği gemilerin önemli bir kısmını ihraç eden şirket, Türkiye’den Turcas Petrol, Ünlü Denizcilik gibi firmalara da gemi imal etti.



Holding, 1979’da eğitiimden sanayiiye yöneldiğinde ilk olarak likit petrol gazı (LPG) dolum tesisi kurdu. Grup, halen Ocakgaz ve Tekgaz markalı ev tipi piknik tüp üretimi de yapıyor.

Kategoriler Gündem
Yorumlar