Pegasus temettü kararını açıkladı

Pegasus tarafından bugün yapılan KAP açıklamasında, 2023 yılında dağıtılabilir kâr tespit edilmemesi nedeniyle temettü verilmemesine karar verildiği belirtildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konuyla ilgili Pegasus'dan yapılan KAP açıklaması şöyle:

"Yönetim Kurulumuzun 5 Mart 2024 tarihli kararı ekinde yer alan kâr dağıtım tablosuna göre 2023 yılında Türkiye Finansal Raporlama Standartları hükümlerine göre düzenlenen finansal tablolar ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre hazırlanan yasal kayıtlar dikkate alınarak, Şirketimiz Ana Sözleşmesinin 21'inci maddesi ve Şirketimiz Kâr Dağıtım Politikası hükümleri çerçevesinde enflasyon muhasebesi uygulaması öncesi yasal kayıtlara göre dönem zararı ile kapatmış olması nedeniyle dağıtılabilir kâr tespit edilmemiştir. Bu doğrultuda, dağıtılabilir kâr oluşmadığının tespiti pay sahiplerimizin onayına sunulacaktır."

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar