Penta Teknoloji hisseleri ilk işlem gününe ekside başladı

Geçen hafta halka arzı tamamlanan Penta Teknoloji hisseleri, Borsa İstanbul'daki ilk işlem gününde değer kaybetti. Talep toplama sürecinde yurtiçi bireysel yatırımcının halka arzdan aldığı pay yüzde 18,99 olarak gerçekleşirken 18,4 milyon adet payın satışı yapılmıştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

2021 yılında halka açılan 12. şirket olan Penta Teknoloji hisseleri Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. PENTA borsa koduyla 32 liradan işleme açılan Penta hisseleri, yüzde 0,5 düşüşle 31,84 liradan işlem görüyor. 

588 milyon liralık halka arz büyüklüğüne ulaştığını açıklayan Penta Teknoloji'nin halka arzına yüzde 10 pay ayrılan yabancı yatırımcıdan talep gelmezken yurtiçi bireysel yatırımcının talebi ise ayrılan payın üçte birinde kalmıştı. Talep toplama sürecinde yurtiçi bireysel yatırımcının halka arzdan aldığı pay yüzde 18,99 olarak gerçekleşirken 18,4 milyon adet payın satışı yapılmıştı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar