Petkim hissesindeki sert düşüşte BofA etkisi!

Petkim, bugün açıkladığı finansallara göre piyasa beklentisinin üzerinde enflasyon muhasebesi rakamlarına göre 2023'te 7,390 milyar TL net kar elde etti. Buna karşılık şirket, 2023 yılında 60.441 milyon TL satış geliri kaydederken bu, reel olarak önceki yıla göre yüzde 38'lik bir düşüşü işaret ediyor. Öte yandan hisse bilançoyu negatif fiyatlarken PETKM şu anda taban olmuş durumda.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Petkim, bugün açıkladığı finansallara göre piyasa beklentisinin üzerinde enflasyon muhasebesi rakamlarına göre 2023'te 7,390 milyar TL net kar elde etti.

Buna karşılık şirket, 2023 yılında 60.441 milyon TL satış geliri kaydederken bu, reel olarak önceki yıla göre yüzde 38'lik bir düşüşü işaret ediyor.

Öte yandan hisse bilançoyu negatif fiyatlarken PETKM şu anda taban olmuş durumda.

Şirket bilançosunda faiz, vergi ve amortisman öncesi zarar ise 2.121 milyon TL olarak gerçekleşti. Bu, 2022'deki 568 milyon TL'ye kıyasla önemli bir değişim.

Ancak şirket, 2022'de -1.281 milyon TL net zarar kaydederken, 2023'te 7.390 milyon TL net kar açıklamayı başardı.

Analistler, finansal sonuçların Petkim için karışık bir tablo çizdiğine dikkat çekerken. 'Satış gelirlerindeki düşüş endişe verici olsa da, net karda görülen önemli iyileşme olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir.' yorumunda bulundu.

BOFA DETAYI DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan Petkim hissesindeki satışı derinleştiren ilk iki kurumun BofA ve Yatırım Finansman olması dikkat çekti. Yatırım Finansman haber yayına hazırlandığı sırada yaklaşık 15 milyon lot (330 milyon TL), BofA ise 12 milyon lotluk (278 milyon TL) satış gerçekleştirdi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar