Petkim ve SOCAR hisse alımı konusunda anlaştı

Petkim, Rafineri Holding Hisse Alımı Sözleşmesi 3. taksit ödemesinin erteledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Petkim, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada Rafineri Holding Hisse Alımı Sözleşmesi 3. taksit ödemesinin ertelendiğini açıkladı.

KAP'ta yayınlanan açıklama şöyle;

"Şirketimiz Yönetim Kurulu çeşitli kararları ile Şirketimiz'in STAR'ın sermayesinde %18 oranında dolaylı hissedar olmasını teminen, SOCAR Türkiye ile 720.000.000 USD tutarında bir Hisse Satış Sözleşmesi ("HSS") imzalanmasına; hisse devir bedelinin üç eşit taksitte ödenmesine; son taksidin en geç 30 Haziran 2021 olarak belirlenen Kapanış tarihinde hisse devri ile eş zamanlı olarak yapılmasına ve hisse devri ile ilgili gerekli tüm aksiyonların alınmasına karar vermiş idi.

Ancak, tüm dünyada etkisini sürdüren pandemi (küresel salgın) ve piyasalarda yaşanan olumsuz gelişmelerin etkisi ve bu gelişmeler sebebiyle STAR'ın finansman sözleşmeleri tahtında proje tamamlanma tarihinin henüz gerçekleşmemiş olması nedeniyle, Kapanış tarihinin en geç 03.01.2022 tarihine kadar ertelenmesinin uygun olacağı değerlendirilmiş ve bu husus ile ilgili SOCAR Türkiye ile mutabakata varılarak Sözleşme bu doğrultuda tadil edilmiştir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar