Planlama Koçu Nedir? Ne İş Yapar?

Günümüzde işletmeniz için belirli bir süreçte ilerleyen döneme yönelik yapacağınız planlamalarda danışmanlık hizmeti veren kişiye planlama koçu denir.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Planlama koçu, işletmeniz için belirli bir süreç içinde ilerleyen döneme yönelik yapacağınız planlamalarda danışmanlık hizmeti veren kişidir. Günümüzde birçok işletme kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerini belirlerken ve planlarken planlanma koçluğu desteği alıyor. Böylece markanız için en doğru planlama sürecini oluşturabilirsiniz.

Günümüzde her sektörde rekabet ortamı çok hızlı bir şekilde kızışıyor. Küçük çaplı işletmeler dahi doğru planlama ile çok büyük firmalarla rekabet edebilir hale geliyor. Bunun için sürekli değişen sektör ve ekonomik dinamiklere göre işletmeniz için planlamaları doğru şekilde yapmalısınız.

Planlama koçu detaylı olarak işletmenizin belirli konudaki hedeflerini belirler ve genellikle gün gün neler yapılması gerektiğini ortaya koyar. Planlama koçluğu sadece plan oluşturma olarak algılanmamalıdır.

Bir işletme için hedefleri belirleme ve hedeflere ulaşmak için gerekli odak noktalarını ortaya koyma ve tüm aksiyonları belirleme planlama koçunun işidir. Doğru planlama sayesinde günlük olarak gerçekleştirilecek aksiyonları kusursuz şekilde planlayabilir ve uygulamaya geçirebilirsiniz. Planlama koçluğu üretim, dağıtım, finans, kazanç gibi birçok aksiyona yönelik hedeflerinize ulaşmada detaylı planlama konusunda sizlere yardımcı olabilir.

Planlama Koçu ile Çalışmak Ne Kazandırır?

Planlama koçu ile çalışmanın avantajları işletme için çok fazladır. Bu avantajlar şöyle sıralanabilir;

· Markanızın daha geniş kitlelere ulaşması ve kazançlarını arttırması doğru planlama sayesinde olur. Markanızın kazançlarını belirlediğiniz süre içinde kolayca planlayabilirsiniz.

· Kısa vadede hedeflerinizi oluşturmaya zaman bulamıyorsanız ve mevcut dinamiklere göre planlarınızı şekillendiremiyorsanız planlama koçu bu konuda sizlere yardımcı olacaktır.

· Başarılı bir planlama koçluğu ile daha geniş kitlelere markanızı ulaştırabilirsiniz.

· Planlama sürecinde her çalışanınıza adım adım gün gün ne yapacağını planlama süreciyle belirleyebilirsiniz.

· Markanızın uzun vadedeki hedeflerini belirleyebilir ve bu hedeflere ulaşabilmek için hayata geçirmeniz gereken tüm adımları belirleyebilirsiniz.

· İşletmenizin bütçesini daha verimli kullanabilirsiniz. Doğru planlama yapamayan işletmelerin maliyetleri daha fazladır. Doğru planlama ile şirket içi maliyetlerinizi en aza indirebilirsiniz.

· Planlama koçu ile çalışarak olası kazançlarınızı belirleyebilir ve gerçekçi kazanç hedefleri koyabilirsiniz. Daha sonra bu hedeflerinize ulaşmak için yapmanız gereken tüm süreci önünüzde görebilirsiniz.

Planlama Koçu Nasıl Çalışır?

Her planlama koçu kendine has bir çalışma sistemine sahiptir. Genellikle 5-10 yıl içindeki işletmenizle ilgili hayalleriniz dikkate alınır. Daha sonra 1 yıl için hedefleriniz, 2-3 ay için hedefleriniz ve daha uzun yıllara dayanan hedefleriniz oluşturularak hayallerinize ulaşmanıza yönelik planlama yapılır.

Planlama koçu kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerinize ulaşabilmeniz için haftalık aksiyon adımları ve günlük planlamalar yapar. Bu süreçte sektörünüz ve işletmenizin gerçekçi verileriyle hareket edilir.

Koçluk seansları yapılarak haftalık, günlük olarak yapılan planlamalardaki aksamalar ve mevcut durum değerlendirilir ve sizler için gerekli revizyonlar yapılır.

Markanızın hedeflerine ulaşmada planlama koçu ile çalışmayı düşünüyorsanız ve bu konu hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız https://seldadogancan.com/programlar/planlama-kulubu/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kategoriler Borsa Sözlüğü
Yorumlar