Powell'dan enflasyon değerlendirmesi

Fed Başkanı Jerome Powell bugünkü enflasyon verisinin beklentilerine paralel olduğunu belirtirken Ocak verisinin yüksek olmasına dair “Yılın 2. yarısında olduğu gibi düşük değildi. Ancak kesinlikle görmek istediğimiz yere yakın” ifadesini kullandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Fed Başkanı Jerome Powell bir etkinlikte yaptığı konuşmada bugün açıklanan PCE enflasyon verisinin beklentileri doğrultusunda olduğunu ve enflasyonun yavaşladığına ikna olmak için geçen sene olduğu gibi birkaç iyi veri daha görmek istediklerini belirtti.

Powell San Francisco Fed’in ‘Makroekonomi ve Para Politikaları Konferansı’nda konuşma yaptı.

Powell bugünkü enflasyon verisinin beklentilerine paralel olduğunu belirtirken Ocak verisinin yüksek olmasına dair “Yılın 2. yarısında olduğu gibi düşük değildi. Ancak kesinlikle görmek istediğimiz yere yakın” ifadesini kullandı.

Faiz indirilmeden önce daha fazla güvene ihtiyaç olduğunu belirten Powell ABD ekonomisinin ve büyümenin güçlü olduğunu ve faiz indirimi için acele etmelerine gerek olmadığını söyledi.

Fed Başkanı faizlerin pandemi dönemi öncesindeki çok düşük seviyelere döneceğini düşünmediğini, ekonominin bu düzeydeki faizlerden zarar görmediğini ifade etti.
Bugün açıklanan veriye göre ABD’de PCE fiyat endeksi şubatta yıllık yüzde 2,5 arttı, önceki ay artış yüzde 2,4 olmuştu.

Kaynak: Bloomberght

 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar