Rekabet Kurumu'ndan Tofaş'a soruşturma

Tofaş, Stellantis Otomotiv'in paylarının tamamının devralınması işleminin Rekabet Kurulu tarafından nihai incelemeye alınmasına karar verildiğini açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tofaş'ın Stellantis Otomotiv'in paylarını devralınması işlemi nihai rekabet incelemesine alınacak.

Tofaş'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre, Rekabet Kurulu izni konusunda yapılan değerlendirme sonucunda, Rekabet Kurulu tarafından, işlemin nihai incelemeye alınmasına karar verildiği belirtildi. Açıklamada bu kapsamda sürecin devam ettiği, daha önce paylaşılan öngörülen tamamlanma tarihinde değişiklik olabileceği ifade edildi.

Tofaş, Temmuz ayında çerçeve anlaşmayla 1 Mart'ta varılan Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.'nin 400 milyon euroya devralınmasına ilişkin sözleşmenin imzalandığını duyurmuştu.

Açıklamada Stellantis Otomotiv'in paylarının tamamının, Peugeot, Citroën, Opel ve DS Automobiles'dan oluşan Stellantis markalarının distribütörlüğünü içerecek şekilde Stellantis Otomotiv'in Türkiye'deki mevcut faaliyetlerinin Tofaş tarafından devralınmasına ilişkin pay devir sözleşmesinin imzalandığı duyurulmuştu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Şirket Haberleri
Yorumlar