Rusya'da konser salonuna silahlı saldırı

Moskova'da bir konser salonuna otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 40 kişi hayatını kaybetti. Konser salonunda yangın çıkarken bölge acil olarak tahliye ediliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Rus Haber Ajansı TASS'ın verdiği bilgiye göre, Moskova Bölgesi'ndeki Krasnogorsk'ta bulunan Crocus Belediye Binasındaki konsere, kamuflaj giymiş maskeli 4 kişi tarafından ateş açıldı. Saldırıda en az 40 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

Bir Rusya Acil Durum Teşkilatı temsilcisi, "Bilinmeyen saldırganlar Crocus Belediye Binası'na ateş açtı. Tahliye şu anda sürüyor" dedi.

Sosyal medyada yer alan saldırı anı görüntülerinde otomatik silahlı askeri kamuflaj giymiş 4 kişi, salonun girişinde güvenlik görevlileri ve kaçmaya çalışanların üzerine ateş açarak orada bulunanları katlediyor.

RUS ÖZEL KUVVETLERİ BÖLGEDE
Rus özel kuvvetlerinin yanı sıra ambulans ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildiği bölgede uzun süreli silah sesleri duyuldu.

Konser salonundaki 100 kişi tahliye edildi. Saldırının ardından yangın çıkan binaya ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, olayın hemen ardından bir kriz merkezi kurulduğunu duyurdu. Güvenlik çemberine alınan bölgedeki tüm etkinlikler de iptal edildi. Saldırganların yakalanıp yakalanmadığı bilinmiyor.

Kaynak: Ekonomim

 

 

Kategoriler Gündem
Yorumlar