Rusya'da yakıt talebi krizi derinleşiyor
Rusya'nın Saratov bölgesinde akaryakıt talebi artınca araç başına 30 litre sınırı getirildi.
Abone ol
Rusya'nın Saratov bölgesinde artan akaryakıt talebi nedeniyle benzin satışlarına sınırlama getirildi. Yetkililer, tedarik üzerindeki baskıyı azaltmak amacıyla bireysel müşterilere araç başına en fazla 30 litre benzin satılmasına karar verdi.
Bölgede son dönemde yükselen yakıt talebi ve arz üzerindeki baskı, yerel yönetimi yeni önlemler almaya yöneltti. Uygulamaya konulan düzenleme kapsamında, bireysel araç sahipleri akaryakıt istasyonlarından tek seferde en fazla 30 litre benzin satın alabilecek.
Yetkililer, söz konusu kararın geçici bir tedbir olduğunu ve temel amacın akaryakıt tedarikinin sürdürülebilirliğini sağlamak olduğunu belirtti. Kısıtlamanın, istasyonlardaki yoğunluğu azaltması ve olası yakıt sıkıntılarının önüne geçmesi hedefleniyor.
Bölgede akaryakıt arzına ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, uygulamanın süresine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.