Sabancı, Temsa'yı geri mi alıyor?

İsviçre merkezli fon şirketi True Value Capital Partners'a satılan ve yaşadığı mali kriz nedeniyle geçen ay üretimi durduran Temsa’nın, Sabancı Holding tarafından geri alınacağı iddia ediliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dünya Gazetesi'nden Aysel Yücel'in haberine göre İsviçre merkezli fon şirketi True Value Capital Partners'a satılan Temsa’nın borçları ile birlikte Sabancı Holding tarafından geri alınacağı iddia ediliyor.

Dünya’ya konuşan hükümete yakın kaynaklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın konuyla bire bir ilgilendiğini belirtirken, Temsa yetkilileri ise henüz kendilerine bu yönde bir açıklama yapılmadığını söyledi.

MAYIS 2018’DE İSVİÇRELİ FONA SATILMIŞTI

Sabancı Holding, Temsa Ulaşım Araçları’ndaki sahip olduğu hissenin tamamını mayıs ayında 182.7 milyon liraya İsviçre merkezli True Value Capital Partners isimli fon şirketine satmıştı. Satış anlaşmasına göre 825 milyon TL şirket değeri üzerinden, borç ve nakit düzeltmeleri yapıldıktan sonra 375 milyon TL hisse değeri karşılığında devir gerçekleştirilmişti.

1968 yılında kurulan ve 1987’den beri Adana’da faaliyetleri sürdüren Temsa, yılda 10 binin üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretiyor. 3 bini çalışanı olan şirket, Türkiye dışında, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi önde gelen ekonomilerdeki önemli pazar payıyla dünya çapında 70’e yakın ülkede faaliyet gösteriyor.

SAHOL HACI OMER SABANCI HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 93.35
Satış 93.4
Değişim 0.65%
Son Değer 93.35
En yüksek 93.55
En düşük 91.5
Haftalık Değişim 5.6128%
Aylık Değişim 4.4685%
Yıllık Değişim 59.5112%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar