Samsung çalışanlarına süresiz grev çağrısı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung Electronics çalışanlarını temsil eden bir sendika, daha iyi ücret ve sosyal haklar için yürüttüğü kampanyanın bir parçası olarak yaklaşık 30.000 üyesine süresiz greve gitme çağrısında bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ulusal Samsung Elektronik Sendikası (NSEU) tarafından düzenlenen üç günlük genel grevin son gününde yeni bir grev duyurusu geldi.

Sendika, yönetimin talepleri konusunda görüşme yapma niyeti göstermemesi üzerine bu kararı aldığını söyledi.

Sendikanın internet sitesinde yer alan açıklamada, "Şirketin ilk genel grevden sonra bile diyaloga girme niyeti yok, bu nedenle 10 Temmuz'dan başlayarak süresiz ikinci bir genel grev ilan ediyoruz" denildi.

Samsung Electronics'in Güney Kore'deki çalışanlarının yaklaşık dörtte birini temsil eden NSEU, eylemlerinin üretimi aksattığını söyledi. Ancak Samsung bu iddiaya karşı çıktı.

Fibonacci Asset Management Global'den Jung In Yun, "Bize göre üretimde bir aksama olmayacak" dedi.

Geçtiğimiz ay sendika, beş buçuk yıl önce kurulmasından bu yana şirkette ilk kez greve gitmişti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar