Seçim sonuçlarından en çok etkilenen hisseler

2024 yerel seçim sonuçlarında sandıkların yüzde 99.82'si açıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre CHP, 1977 seçimlerinden bu yana ilk kez birinci parti olarak sandıktan çıktı. Öte yandan Borsa İstanbul'daki belirli hisseler, seçim sonuçlarından negatif anlamda belirgin olarak ayrıştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

31 Mart'taki yerel seçimde zaferle çıkan CHP, belediye sayısını 35'e yükseltti.

Bu kentlerde yaklaşık 51 milyon insan yaşıyor. Türkiye nüfusuna oranı ise yaklaşık yüzde 60. Parti 2019'a göre kapsadığı nüfus oranını da büyük oranda artırmış oldu.

İktidar partisinin başarılı olamadığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da 'Seçimlerden umduğumuz neticeyi alamadık' sözleriyle ifade ettiği bu tablo sonrası taşlar da yerinden oynayacağı benziyor.

KANAL İSTANBUL DETAYI

Öte yandan bu sonuçların Borsa İstanbul'a yansıması da çarpıcı oldu. Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesini destekleyeceği ön görülen Murat Kurum'un yerel seçimi kaybetmesi Emlak Konut (EKGYO) hissesini negatif etkiledi. Hisse taban seviyesine geldikten sonra şu dakikalarda yüzde 7,5 ekside seyrediyor.

Yine Kanal İstanbul etkisi ile Oyak Çimento da satışların ağırlıklı olduğu hisselerden.OYAKC yüzde 6,6 ekside.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar