Şimşek karar verdi: Borsaya vergi geliyor

Bloomberg Invest'te yer alan habere göre Mehmet Şimşek yönetimi mali sıkılaştırma hamlesinin bir parçası olarak hisse senedi ve kripto varlıklara yapılan yatırımlardan elde edilen gelirleri vergilendirmeyi düşünüyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bloommberg Invest'te yer alan habere göre Mehmet Şimşek yönetimi mali sıkılaştırma hamlesinin bir parçası olarak hisse senedi ve kripto varlıklara yapılan yatırımlardan elde edilen gelirleri vergilendirmeyi düşünüyor.

Bloomberg'e konuşan AK Parti yetkilileri, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in hafta sonu yapılan bir iktidar partisi toplantısında söz konusu planları ele aldığını söyledi ve görüşmeler özel olduğu için isimlerinin açıklanmasını istemedi.

Türkiye 2008 yılında borsa işlemlerinden elde edilen karlar üzerindeki vergi oranını %10'dan %0'a indirmişti. Adlarının açıklanmasını istemeyen bakanlık yetkilileri, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini doğruladı ancak nihai bir karar alınmadığını söyledi ve verginin potansiyel ölçeği hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın basın ofisi yorum yapmaktan kaçındı.

Haberde bu gelişmenin hisse senedi piyasasına olan ilginin arttığı ve Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre hisse senedi hesaplarının sayısının 2020 başından bu yana yaklaşık yedi kat artarak 8,3 milyona ulaştığı bir dönemde gelmesine dikkat çekildi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar