SPK’dan iki şirketin sermaye artırımına onay

SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre Bantaş Bandırma Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ ve Merko Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’nin bedelli sermaye artırımlarına kurul tarafından onay verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK, Bantaş Bandırma Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ ve Merko Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’nin bedelli sermaye artırımlarına onay verdi.

Buna göre Bantaş Bandırma Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ’nin mevcut sermayesi 16.125.000 TL artırılarak 80.625.000 TL oldu.

Merko Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’nin mevcut sermayesi ise 66.000.000 TL oldu.

Kuruldan Merko Gıda ile yapılan açıklama şöyle;

Merko Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (Şirket), 100.000.000 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içinde 58.967.161 TL olan çıkarılmış sermayesinin, 31.12.2019 tarihli bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolarda yer alan geçmiş yıl zararlarının 52.967.161 TL tutarındaki kısmının kapatılması suretiyle %89,82 oranında azaltılarak 6.000.000 TL’ye indirilmesi ve eş anlı olarak, mevcut pay sahiplerinin yeni pay alma hakları kısıtlanmaksızın, %1000 oranında arttırılarak 66.000.000 TL’ye çıkarılacak olması nedeniyle ihraç ve halka arz edilecek 60.000.000 TL nominal değerli paylara ilişkin izahnamenin ve tasarruf sahiplerine satış duyurusunun onaylanmasına ve Kurulumuzun VII-128.1 sayılı Pay Tebliği’nin 19’uncu maddesinin on üçüncü fıkrası uyarınca yapılacak sermaye azaltımı ile eş anlı olarak yapılacak sermaye artırım işlemi kapsamında ve sermaye azaltımının sonuçlanmasından itibaren iki yıl içerisinde yapılacak sermaye artırımlarında, artırılan sermayeyi temsil eden payları satın alacak yatırımcıların talebinin alınmasından önce, söz konusu maddede öngörülen risk bildirim formunun yatırımcılar tarafından imzalanması veya onaylanmasının sağlanması gerektiği hususunda kamunun bilgilendirilmesine karar verilmiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar