Sur Tatil Evleri GYO halka arz bilgileri

SPK'nın geçtiğimiz hafta onayladığı Sur Tatil Evleri GYO halka arzında talep toplama bugün başladı. Konuyla ilgili 300 bin takipçili sosyal medya kullanıcısı 'Temettü Hocam', Sur Tatil Evleri GYO halka arzı hakkında yaptığı detaylı analizini yatırımcılarla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sur Tatil Evleri GYO şirketi, gayrimenkul, perakende, enerji ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren 30 yıllık tecrübeye sahip Sur Yapı’nın iştirakidir.

9.8 milyar TL’lik portföy büyüklüğü olan Sur Tatil Evleri GYO, Sur Yapı’nın turizm yatırımlarını gerçekleştirdiği kuruluşudur. Şirketin 15 farklı noktada 102 kişilik profesyonel satış kadrosu bulunmaktadır.

Yaygın müşteri tabanı bulunan Sur Tatil Evleri GYO, kredi borcu olmayan, borçsuz bir şirkettir. Özellikle krediye ulaşmanın zor olduğu böyle bir dönemde borçsuz olmak şirketler için oldukça önemlidir.

Mevzuat kaynaklı olarak sektöre giriş bariyerinin yüksek olması ve dolayısıyla rekabetin az olması ise şirket için önemli bir avantajdır.

7 Aralık perşembe günü #SURGY hisse koduyla 49,18 TL’den paylarının %26,87’ni halka arz etmeyi planlayan şirket aynı zamanda faiz hassasiyeti olanlar için katılım endeksine uygundur.

SUR TATİL EVLERİ GYO HALKA ARZ BİLGİLERİ

Sur Tatil Evleri GYO Halk Arz Sonrası Stratejisi;

  • Turizm ve gayrimenkulü bir araya getiren inovatif ürün geliştiriciliği,
  • Antalya turizm piyasası potansiyelinden faydalanma,
  • Antalya gayrimenkul piyasası potansiyelinden faydalanma,
  • Parçalı satış ile kar maksimizasyonu sağlama,
  • Paylaşım ekonomisi anlayışıyla geliştirilen iş modeli,
  • Mevsimsel fiyatlama ile yüksek karlılık sağlama,
  • Diğer GYO’lardan farklılaşan ürün portföyü,

SUR TATİL EVLERİ FİNANSAL VERİLER

Muhasebe politikası gereği 30.06.2023 itibariyle 343.970.650 TL ertelenmiş gelirler tutarı ön ödemeli satışlı gerçekleşen devre mülkler için alıcılardan alınan avanslardan oluşmaktadır. Teslimlerin başlamasıyla alıcılara fatura edilecektir ve gelir tablosuna eklenecektir.

Şirketin 31.06.2023 tarihli bilançosunda 3.075.664.076 TL toplam varlığı bulunmaktadır. Aynı tarihte net dönem kârı, 1.316.010.038 TL olarak gerçekleşmiştir.

Sur Tatil Evleri GYO kârlılığını güçlendirmek için halka arzdan elde edeceğini gelirin %85-90’ini Sur Tatil Evleri Antalya Projesinin finansmanında, %10-15’ini işletme sermayesinde kullanmayı planlamaktadır.

Sur Tatil Evleri GYO portföyündeki Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’nın satış ve fiyat trendi;

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar