Tapu modernizasyon çalışmalarında sona gelindi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla yürütülen Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi çalışmalarında sona gelindi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Dünya Bankası arasında 2008'de imzalanan anlaşmayla uygulanan proje, 125 milyon avroluk dış kaynakla finanse ediliyor.


Açıklamada, görüşlerine yer verilen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, projeyle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün faaliyetlerine destek verilmesinin, etkinliğinin artırılmasının ve kurumsal kapasitesinin geliştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.


Projenin 30 Ağustos'ta sona ereceğini bildiren Güllüce, "Projeyle, kadastro haritalarının sayısal kadastro ve tapu bilgilerini destekleyecek şekilde yenilenmesi ve güncellenmesi, sayısal tapu ve kadastro bilgilerinin kamu ve özel sektör kuruluşlarının hizmetine sunulması, Türkiye'de gayrimenkul değerleme için en iyi uluslararası uygulamaların benimsenmesine yönelik çalışmalar yapılıyor" ifadesini kullandı.


Çalışma sonunda ülke genelinde yaklaşık 4,1 milyon parselin sayısal ve hukuksal formda bilgisayar ortamına aktarılmasının sağlanacağına işaret eden Güllüce, taşınmazların gerçek değerlerine ilişkin veri tabanı oluşturulmasına yönelik politikanın da belirleneceğini vurguladı.


Güllüce, kadastro harita ve bilgilerinin sisteme uyumlu hale getirilmesiyle de e-devlet çalışmalarının kadastro ayağının tamamlanacağını kaydetti. (AA)

Kategoriler Gündem
Yorumlar