TAV hisse senedi yorumu

Atatürk Havalimanı'nın kapanması sonrası, DHMİ tarafından TAV’a (TAVHL) tazmin edilecek tutar belli oldu. Şirketten KAP’a yapılan açıklamada DHMİ tarafından ödenecek tutarın 389 milyon euro olduğu aktarıldı. TAV hisse yorumu merak edilirken İş Yatırım, bu gelişmeyi hisse açısından değerlendirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konuyla ilgili TAV’dan KAP’a yapılan açıklama şöyle

8 Nisan 2019'da Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığımız  açıklamada  İstanbul Havalimanı'nın 6 Nisan 2019 tarihinde açılışına  bağlı olarak, Atatürk Havalimanı'nın, 3 Ocak 2021'e kadar geçerliliği  süren kira sözleşme süresinin bitiminden önce ticari uçuşlara  kapanması sebebiyle Şirketimizin uğrayacağı kâr kayıplarının  hesaplanmasına ilişkin Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Şirketimiz ve bağımsız danışmanlar tarafından yapılan çalışmaların  devam etmekte olduğunu ve Şirketimizin uğrayacağı kâr kayıplarının  tazminine ilişkin resmi bilgilendirmeyi almayı beklediğimizi  duyurmuştuk.

TAV HİSSESİNDE SON DURUM (TIKLA)

Taraflar arasında yapılan toplantılar sonrasında, hesaplanan tazminat  miktarı ile ilgili yazı DHMİ tarafından Şirketimize iletilmiştir.

İlgili resmi bilgilendirme yazısında, Şirketimize DHMI tarafından tazmin edilecek tutarın 389 milyon avro olduğu ifade edilmiştir."

İş Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı    Esra Şirinel ise söz konusu gelişme sonra TAV hissesiyle ilgili bir değerlendirmede bulundu.

Şirinel’in raporunda şu ifadelere yer verildi:

"TAV AHL telafi ödemesi beklentimizle uyumlu 389 milyon Avro Yeni İstanbul Havalimanı'nın açılması nedeniyle kapanan AHL'na  ilişkin olarak TAV'ın kazanç kayıpları telafi ödemesi bizim  beklentimiz olan 400 milyon Avro'ya yakın olarak 389 milyon Avro  olarak açıklandı.

Telafi ödemesinin tahsilatı ve zamanlaması ile  ilgili olarak detay paylaşılmadı. Belirsizliğin yok olması nedeniyle haberin TAVHL için olumlu olduğunu düşünüyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar