TEB'den 2023'te 11,7 milyar liralık net kar

Türk Ekonomi Bankası (TEB), geçen yıl 11,7 milyar liralık net kar elde etti. Bankanın toplam kredileri yıl sonunda 209,9 milyar lira seviyesinde gerçekleşirken, aynı dönemde toplam mevduatı ise 284,7 milyar lira oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bankadan yapılan açıklamaya göre, TEB'in geçen yıl sonu itibarıyla aktif toplamı 406,9 milyar lira olurken, yıllık net karı 11,7 milyar lira olarak gerçekleşti.

TEB'in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan kredileri ise toplam aktiflerinin yüzde 52'sini oluşturdu. Bankanın toplam kredileri yıl sonunda 209,9 milyar lira seviyesinde gerçekleşirken, aynı dönemde toplam mevduatı 284,7 milyar liraya ulaştı.

 TEB'in özkaynakları 35 milyar lira olurken, sermaye yeterlilik rasyosu, hedef rasyo olan yüzde 12'nin oldukça üstünde, yüzde 16,82 oranında gerçekleşti.

2023'ü hedefleri doğrultusunda tamamlayan TEB, kaynak yapısının çeşitlendirilmesi ve orta ve uzun vadeli borçlanma araçlarının artırılması stratejisi çerçevesinde istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Bu kapsamda TEB, bu yılın başında uluslararası piyasalarda 400 milyon dolar tutarında tahvil ihracı gerçekleştirdi. 150'nin üzerinde uluslararası yatırımcının yüksek ilgi gösterdiği yurt dışı tahvil ihracına 2,9 milyar dolarlık, ihraç tutarının 7 katının üzerinde, rekor talep geldi.

Kaynak: Dünya

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar