TEB'in net karı 3 milyar 5 milyon lira oldu

Türk Ekonomi Bankası (TEB) 2024 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Bankanın net karı 3 milyar 5 milyon lira olarak gerçekleşti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

TEB'den yapılan açıklamaya göre, 31 mart itibariyle bankanın aktif toplamı 454 milyar lira olurken, net karı 3 milyar 5 milyon lira olarak gerçekleşti. Krediler, toplam aktiflerin yüzde 54,7'sini oluşturdu.

TEB, birinci çeyrekte sağladığı toplam kredilerle ekonomiye 248,2 milyar lira seviyesinde destek verdi. TEB'in yılın aynı döneminde toplam mevduatı ise 311,7 milyar lira oldu.

TEB'in öz kaynakları 36,7 milyar lira olarak gerçekleşti. Sermaye yeterlilik rasyosu ise hedef rasyo olan yüzde 12'nin üzerine çıkarak yüzde 17,67 oldu.

TEB'in, TCMB kaynaklı kredilere ulaşımın devam ettiği yılın ilk üç ayında ihracatçılara sağladığı kredi kullandırımı ise 1,7 milyar liraya ulaştı.

TEB, kadın iş sahiplerinin kullanımına sunulan TurWIB II Kredisi ile anlaşma kapsamında deprem bölgesindeki kadın iş sahipleri öncelikli olmak üzere kredi kullandırmayı sürdürdü. Kadın iş sahiplerinden oluşan kredi hacmi, yılın ilk üç ayında geçen yıla göre yüzde 20 oranında artarak 7,5 milyar lira seviyesine ulaştı.

Kaynak: Dünya

 

 

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar