THY (THYAO) Teknik Analizi ve hisse yorumu

Vakıf Yatırım, THY için 18,61 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda, 'kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” ve uzun vadeli “AL” tavsiyemizi koruyoruz.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:

"(+) Türk Hava Yolları (THYAO): Şirket, 4Ç19’da beklentimizin %13, piyasa beklentisinin %91 üzerinde 1,9 mlr TL net kâr açıkladı (4Ç18: 38 mn TL net zarar).

Şirketin maliyet azaltıcı önlemlere ek olarak daha düşük birim yakıt giderlerinin de desteğiyle güçlü operasyonel performans sergilemesini bekliyorduk, ancak tahminimizden daha düşük yakıt dışı birim giderlerin etkisiyle beklentimizin de üzerinde gerçekleşen operasyonel kârlılık, net kârdaki sapmanın ana nedeni oldu. Bu dönemde FAVÖK’ü beklentimizin %41, piyasa beklentisinin %70 üzerinde 4,88 mlr TL, FAVÖK marjı da beklentimizin 7,8 puan, piyasa beklentisinin 10,6 puan üzerinde %25,7 seviyesinde gerçekleşti.

Yorum:

Şirket hisselerinin son 1 ve 3 aylık dönemlerde endeksten %12,3 ve %17,4 negatif ayrışmasını da göz önünde bulundurarak gerek operasyonel gerekse de net kâr tarafında beklentilerin üzerinde gerçekleşen sonuçların hisse fiyatına etkisinin olumlu olmasını bekliyoruz.

THY için 18,61 TL hedef fiyatla, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” ve uzun vadeli “AL” tavsiyemizi koruyoruz. Şirket bugün TSİ 17:00’da sonuçlara ilişkin telekonferans gerçekleştirecek."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar