THY uçağında kriz: Acil iniş yaptı

THY’nin İstanbul-Manchester uçuşunu gerçekleştiren 277 yolculu Airbus A330 tipi uçağı kabinden duman yükselmesi nedeniyle Manchester Havalimanı’na acil iniş yaptı. Taksi yolunda dumanların artması üzerine motorları kapatılan uçak park alanına araçlarla çekildi. Uçakta hidrolik arıza meydana geldiği açıklandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türk Hava Yolları'nın #TK1995 İstanbul - Manchester seferini gerçekleştiren TC-JIT tescilli Airbus A330 tipi uçak, 277 yolcusuyla Manchester'a iniş yaptığı sırada pilotlar kabin bölgesinden yanık kokusu olduğunu belirterek, kuleden acil iniş talep etti.

Kule bu sırada havaalanında tüm iniş ve kalkışları durdurarak THY uçağına iniş izni verdi. İlk denemede pisti pas geçen pilot, ikinci denemede havaalanına indi.

Pilotlar motorları kapattı

Havaalanı ekipleri pistten taksi yoluna çıkan uçaktan dumanlar çıktığını belirledi. Kulenin çağrısı üzerine pilotlar, motorları kapattı ve uçağın buradan sonra push back aracı ile park pozisyonuna çekilmesi kararlaştırıldı.

Yolcular indirildikten sonra uçak bakıma alındı ve dönüş uçuşu iptal edildi. Havalimanı sözcüsü, uçakta hidrolik bir arıza meydana geldiğini ve herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı.

 

THYAO TURK HAVA YOLLARI A.O.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 301.5
Satış 301.75
Değişim 1.25%
Son Değer 301.5
En yüksek 303.5
En düşük 300.5
Haftalık Değişim -4.4374%
Aylık Değişim -2.3481%
Yıllık Değişim 31.8897%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar