Torunlar GYO (TRGYO) hisse yorum ve hedef fiyat 2024

Ak Yatırım, Torunlar GYO (TRGYO) hissesindeki detaylı analizini ve hisse yorumunu yatırımcılarla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Torunlar GYO (TRGYO, Endeks Üzerinde Getiri, HF: 61TL), 6 Mart'ta düzenlediği analist toplantısında sektöre ve Şirket'e ilişkin mevcut görünüm ve ileriye dönük beklentilerini paylaştı. Tüm rakamlar, TMS29'un uygulanmasından kaynaklanan etkiler hariç tutularak
nominal olarak verilmiştir.

2023 görünümü:

Torunlar GYO'nun gayrimenkul portföyü yılsonu itibarıyla 82,7 milyar TL'ye ulaşmıştır.

Resmi olmayan rakamlara göre:

  • Şirket borç azaltma aşamasını tamamlamıştır. Şirket mevcut durumda net nakit pozisyonundadır ve Net Borç/FAVÖK oranı 2022'deki 1,8x seviyesinden yıl sonunda sıfıra düşmüştür (AK tahmini: sıfır net borç).
  • Şirket’in kira geliri 2,5 milyar TL'lik hedefini %10 oranında aşarak 2,75 milyar TL (AK tahmini: 2,75 milyar TL) olmuştur. o Şirket en az %30'luk bir temettü dağıtım oranı hedeflemektedir.
    Finansal raporun planlandığı gibi Nisan ortasında yayınlanması halinde, 2023 yılı temettü ödemesinin Nisan ayında kararlaştırılıp onaylanması ve Mayıs ayında ödenmesi beklenmektedir (AK tahmini: temettü verimi 6 Mart itibariyle %2,8).

2024 beklentileri:

  • 10,8 milyar TL gelir (bunun 4,8 milyar TL'si kira gelirlerinden), 7,5 milyar TL FAVÖK ve yeniden değerleme kazançları öncesi 9 milyar TL net kar.
  • Kira geliri tahmini, TCMB'nin 2024 yılı sonu için %36 olan enflasyon tahminini baz almaktadır. Enflasyonda yukarı yönlü risklerin gerçekleşmesi kira gelirlerini de yukarı taşıyacak bir unsurdur.
  • Torun Center'daki konutların satışına 2024 yılının ortalarında başlanacaktır.
  • Paşabahçe projesi için otel markasının açıklanması 2024 yılı içerisinde gerçekleşebilir.
  • 3,6 milyar TL yatırım harcaması (bunun 2,1 milyar TL'si 5. Levent - 2. Etap için)

Yorum:

"Endeks Üzerinde Getiri" tavsiyemizi ve 61 TL hedef fiyatımızı koruyoruz. Şirket’in net aktif değerine göre yaklaşık 45% iskontolu olduğunu hesaplıyoruz. Finansal tahminlerimizi finansal rapor sonrasında revize edeceğiz. Birinci sınıf gayrimenkul portföyü, güçlü tekrarlayan gelir tabanı, kaldıraçsız bilançosu ve NAD'ine göre derin iskontolu işlem görmesi nedeniyle TRGYO'yu en çok tercih edilen hisseler listemizde tutuyoruz.

TRGYO TORUNLAR GAYRIMENKUL YATIRIM ORTAKLIGI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 47
Satış 47.02
Değişim -0.12%
Son Değer 47
En yüksek 47.4
En düşük 46.38
Haftalık Değişim 2.62%
Aylık Değişim 4.3516%
Yıllık Değişim 48.2649%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar