Trump’ın Halkbank talimatını doğruladı

ABD Maliye Bakanlığı yetkilisi, Demokrat bir senatörün sorusu üzerine gönderdiği mektupta Başkan Trump’ın Maliye ve Adalet Bakanlığı’na Halkbank’a olası yaptırımların etkisini inceleme talimatı verdiğini belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere  göre, haber ilk olarak Bloomberg’ün internet sitesinde yer aldı. Aynı  konuyla ilgili benzer bir haber daha sonra Kongre’deki gelişmeleri  haberleştiren The Hill adlı haber sitesinde yayınlandı.

Geçtiğimiz Ekim ayında, ABD Senatosu’nun Mali İşler Komisyonu’nun  kıdemli Demokrat üyesi Oregon Senatörü Ron Wyden ABD Maliye Bakanı

Steven Mnuchin’e bir mektup göndererek ABD’de Halkbank hakkında açılan  soruşturmaya kendisinin ya da Trump yönetiminden başka yetkililerin  müdahale edip etmediğine ilişkin bilgi istedi.

ABD basınına göre, Senatör Wyden’ın sorusuna yanıt, ABD Maliye Bakanı Yardımcı Vekili Frederick Vaughan’dan geldi. Habere göre, Vaughan geçtiğimiz hafta gönderdiği mektupta ABD Maliye Bakanı Steven aMnuchin’in 2017 yılı Nisan ayından Kasım ayına kadar üst düzey Türk  yetkililerle yedi görüşme yaptığını belirtti.

HALKB TURKIYE HALK BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 0
Satış 0
Değişim 0%
Son Değer 0
En yüksek 0
En düşük 0
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar