Türk Telekom TTKOM hisse yorumu ve analizi

Halk Yatırım, bugün telekom sektörü özelinde bir hisse analiz raporu paylaştı. Aracı kurum, Türk Telekom için 27,75 TL olan hedef fiyatında değişikliğe gitti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Halk Yatırım'dan Analist Ayşegül Bayram imzalı telekom sektörü özelinde bir hisse analiz raporu paylaşıldı.

Buna göre Türk Telekom için 27,75 TL olan hedef fiyatında değişikliğe gitti. Raporda yer alan detaylar şu şekilde:

Türk Telekom'un sabit genişbant segmentindeki kontrat yapısındaki değişiklik, ciroda güçlü bir ivme oluşturabilir. Pandemi sonrası dijitalleşme sürecinin hızlanmasıyla birlikte Türk Telekom'un satış gelirleri, segmentler bazında devam eden olumlu katalistlerle desteklenmektedir.

Türk Telekom: Güçlü Performans ve Değerleme Artışı

Mobil segmentte turist aktivasyonlarının beklentilerin altında kalmasına rağmen, yüksek data kullanımı ve faturalı abone payındaki artışlar göz önüne alındığında, mobil karma ARPU artışının beklenenden daha yüksek gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. 2024'te de mobil ARPU-TÜFE makasının pozitif bölgede seyrini sürdüreceği öngörülmektedir.

Sabit genişbant segmentinde, fiyat artışlarının desteğiyle ARPU-TÜFE makasının iyileşeceği ve şirketin kontrat yapısını revize etmesiyle reel ARPU büyümesinin kaydedileceği düşünülmektedir. Bu bağlamda, şirketin 2023'te %67 artışla 80,33 milyar TL ciro elde edeceği ve 2024'te %57 artışla 126,22 milyar TL'ye ulaşacağı öngörülmektedir.

2023'te FAVÖK marjında düşüş

Operasyonel karlılıktaki güçlenme ve borçluluktaki gerilemenin net kara olumlu yansıyacağı düşünülmektedir. Operasyonel karlılıktaki güçlenmenin belirleyici faktörlerden biri olarak reel ARPU büyümesinin görüldüğü segmentlerde devam edeceği öngörülmektedir. Bu çerçevede, 2023'te FAVÖK marjının %33,6'ya gerileyeceği ancak 2024'te iyileşerek %36,2'ye yükseleceği tahmin edilmektedir. Net kar cephesinde de operasyonel karlılıktaki toparlanma ve vergi gelirlerindeki artışın etkisiyle artış öngörülmektedir.

İmtiyaz sözleşmesinin yenilenmesine ilişkin beklentilerin hisse performansını desteklediği gözlemlenmektedir. Operasyonel sonuçlar ve borçluluktaki iyileşmeye işaret eden finansalların olumlu yönde etkilediği beklentilerle, hisse fiyatlarında artışlar yaşanmıştır.

Hedef fiyatı yenilendi 'AL' verdi

Değerleme açısından, Türk Telekom hisseleri için hedef fiyatın 27,75 TL'den 45,37 TL'ye revize edildiği ve 'AL' tavsiyesinin sürdürüldüğü belirtilmektedir. Projeksiyonlar reel ARPU artışını baz alarak oluşturulmuş ve olumlu performansın devam edeceği öngörülmüştür.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar