"Türkiye ekonomisi doğru adımlarla yükselişte"

ABD'li ünlü yatırımcı ve finans uzmanı Jim Rogers, Türkiye'nin yeni ekonomi politikalarının yabancı yatırımcıları yeniden çekebileceğini belirtti. Rogers, Türkiye'nin ekonomik olarak doğru adımları atması halinde, ülkenin uluslararası yatırımcılar için çok cazip bir fırsat sunacağını ifade etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'li ünlü yatırımcı Jim Rogers, Türkiye'nin yeni ekonomi politikaları sayesinde yabancı yatırımcıların geri döneceğini öngörüyor.

Rogers, Türkiye'nin doğru adımları atması halinde, ülkenin çok iyi bir yatırım fırsatı sunacağını belirtti. Rogers, "Türkiye'nin ekonomik olarak makul adımlar atmasıyla yatırımcılar geri gelecek" ifadelerini kullandı.

Kendisinin ve diğer uluslararası yatırımcıların Türkiye piyasasına yeniden ilgi duyduğunu ifade eden Rogers, ABD varlıklarından uzaklaştığını ve Çin varlıklarının şu anda çok ucuz olduğunu vurguladı.

Rogers, hayatının farklı dönemlerinde birkaç kez Türk varlıklarına yatırım yaptığını, ancak şu anda herhangi bir Türk varlığında yatırımı olmadığını anlattı.

Türkiye'nin Doğru Adımları Önemli

Rogers, bir süredir Türk piyasasını takip etmediği için yatırımı bulunmadığını belirterek, "Ancak belki de yeniden Türk varlıklarına yatırım yapmaya başlamam gerekiyor. Türkiye'nin ekonomi politikalarını değiştirmesiyle yabancı yatırımcı geri dönecektir ancak bu biraz zaman alır. Birçok uluslararası yatırımcı Türkiye'nin ne yaptığını izliyor şu anda. Türkiye'nin ekonomik olarak makul adımlar atmasıyla yatırımcılar geri gelecek. Türkiye şu anda doğru adımları atıyorsa, çok iyi bir yatırım olacaktır" dedi.

Rogers, yatırımcıların düzenleme ve reformların hayata geçtiğini görmek istediğini ve bu nedenle atılan adımları yakından takip ettiğini söyledi. "Şimdi biliyorum ki Türkiye piyasasına yeniden bakmalıyım. Ben ve diğer yatırımcılar Türkiye piyasasına yeniden yatırım yapmaya başlamalı" değerlendirmesinde bulundu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar