​TÜSİAD heyetinin ABD temasları başladı

Türk Sanayicileri ve İş adamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz başkanlığındaki TÜSİAD heyetinin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) temasları başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

30 Nisan'a kadar sürecek temaslar çerçevesinde Türkiye ile ABD arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler ele

alınacak.TÜSİAD' tan yapılan açıklamaya göre, ziyaretin ilk günü TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Brookings Enstitüsü’nde Türkiye’nin enerji güvenliğinin ele alınacağı konferansın açılış konuşmasını yapacak. Brookings Enstitüsü ile ayrıca İran konulu kapalı bir toplantı gerçekleştirilecek. Aynı gün Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü Başkanı Dr. Adam Posen ile görüşecek olan heyet, Dünya Bankası Grubu-IMF Türk Çalışanları Derneği (WITSA) ile bir araya gelecek. Heyet ayrıca, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Çelik ile bir görüşme gerçekleştirecek.



TÜSİAD heyeti yarın ABD Temsilciler Meclisi ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi nezdinde görüşmelerde bulunacak. ABD Ticaret Temsilcisi Yardımcısı ve Baş Müzakerecisi Dan Mullaney ile görüşecek olan heyet,  ABD Temsilciler Meclisi Üyesi ve Türkiye Eşbaşkanı Steven Cohen ve Virginia Foxx ile bir araya gelecek. Heyet aynı gün Busınesseurope Başkanı Emma Marcegaglia ile de temaslarda bulanacak.



TÜSİAD heyeti, çarşamba günü ise ABD Dışişleri Bakanlığı Ekonomik Büyüme, Enerji ve Çevre’den Sorumlu Müsteşar Catherine Novelli ile görüşecek. Heyet ayrıca Merkez Bankası Eski Başkanı Ben Bernanke ile bir araya gelecek.



Ziyaretin son gününde, ABD iş dünyasının önde gelen kuruluşlarından Business Roundtable yetkilileriyle görüşecek olan TÜSİAD heyeti, Dış İlişkiler Konseyi (Council on Foreign Relations) tarafından düzenlenecek yuvarlak masa toplantısına katılacak. Temaslar kapsamında ayrıca, Washington Post gazetesi yazarı David Ignatius ve ABD Ticaret Odası yetkilileri ile de görüşmelerde bulunulacak. 

Kategoriler Gündem
Yorumlar