TÜSİAD'dan 'Borsa İstanbul' eleştirisi

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ömer Aras, "Batı borsalarındaki teknoloji odaklı şirketlerde oluşan değer yaratma rüzgarını Borsa İstanbul'da görmüyoruz" açıklamasında bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı düzenleniyor.

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ömer Aras ve TÜSİAD Başkanı Orhan Turan toplantıda konuşma gerçekleştirdi.

Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ömer Aras'ın konuşmasından satır başları:

"Yeşil dönüşüme duyarlı olmayan şirketlerin rekabet şansı kalmıyor. Tarıma teknoloji ve verimlilik bazlı yeni bir yön vermemiz şart. 2030'da her altı kişiden biri 60 yaş ve üzerinde olacak. Türkiye nüfusu hızla yaşlanıyor. Türkiye yetiştirdiği nitelikli gençleri başka ülkelere kaptırıyor. Demografik değişimin sektörel etkilerini belirlemeliyiz. Geçen yıl dünyada uluslararası ticareti kısıtlayan önlemler 2500'ü buldu.

Dijital dünyadaki değişim fiziksel dünyayı şekillendiriyor. Hukukun üstünlüğünde yaşadığımız gerileme rekabet gücümüzü zedeliyor. Anayasanın üstünlüğü ilkesinden asla taviz vermemeliyiz. Yabancı yatırımcıların yargının bağımsızlığıa güveni tam olmalıdır. Dünya ile ancak liyakatli kadrolarla mücadele edebiliriz. Batı borsalarındaki teknoloji odaklı şirketlerde oluşan değer yaratma rüzgarını Borsa İstanbul'da görmüyoruz.

Vergi vermeyenden vergi almalıyız. Karlılığı yüksek şirketler çalışanlarını enflasyona ezdirmezler."

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'ın konuşmasından satır başları:

2016 sonrası hatalı politikalar sonucu enflasyon performansı kötüleşti. Son 10 yılda fakirleştik. Yeniden doğru adımları atmaya başladık ama vakit kaybettik. Enflasyonla mücadele sürecini destekliyoruz. Enflasyonla mücadelede başarılı olmak için toplumun tüm kesiminde mütabakat olmalı. Enflasyonla mücadelenin yükünü başkası üstlensin demeyiz. Vergi yükünün adil dağıtıldığı etkin bir vergi sistemine ulaşılmalı. Para politikası, mali disiplin ile güçlendirilmeli."

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar