Üç hisseyi öne çıkardı

İş Yatırım, Anadolu Grubu Holding hedef fiyatını 28,88 TL'den 33 TL'ye, tavsiyesini 'al'dan 'tut'a revize etti. Raporda, 'Hem iskontonun tarihi düşük seviyelere daralmış olmasından dolayı hem de iştiraklerin hedef değerimize göre görece daha yüksek getiri potansiyeli sunmalarından dolayı iştirakleri MGROS, AEFES ve CCOLA’yı AGHOL hissesine tercih ediyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ayrıntılar şu şekilde:

"Sonuçlarda önemli bir sürpriz yok: Anadolu Grubu Holding 4Ç20 konsolide finansallarında 61mn TL zarar açıkladı. Geçtiğimiz yıl aynı dönem 84mn TL net kar açıklanmıştı. Karşılaştırma yapmak için herhangi bir çeyreklik tahmin bulunmuyor. Güçlü operasyonel kar büyümesine rağmen, zarar kaydedilmesi yüksek finansal giderler ve ertelenmiş vergi giderinden kaynaklandı.

Yıllık bazda net karda yaşanan düşüş büyük ölçüde Migros’un geçtiğimiz yıl aynı dönem yeniden değerleme kazancı kaydetmesinden kaynaklanıyor. Holdingin net aktif değerinin %95’inden fazlasını oluşturan halka açık şirketlerin halihazırda finansallarını açıklamış olmaları ve borsada işlem görmeyen grup şirketlerinde önemli bir sürpriz olmaması nedeniyle finansallarının hisse performansı üzerinde önemli bir etki yapmasını beklemiyoruz.

Konsolide net satışlar 4Ç20’de yıllık bazda %28 büyüyerek 16,1 milyar TL’ye ulaşırken özellikle gazlı içecek ve gıda perakende segmentler ciro büyümesine katkıda bulundu. Konsolide FAVÖK 4Ç20’de yıllık bazda %54 büyüme ile 1,9 milyar TL olarak gerçekleşti. FAVÖK tarafında gazlı içecek grubu, gıda perakende ve sanayi segmentlerinin güçlü katkısı öne çıktı. Holding’in konsolide net borcu 4Ç20 sonunda iyileşmeye devam ederek 9,3 milyar TL’ye geriledi (3Ç20: 9,8 milyar TL).

Holding’in net borç/FAVÖK oranı 4Ç20 sonunda iyileşmeye devam ederek 1,3x’e geriledi (3Ç20: 1,5x).

Tavsiyemizi TUT olarak değiştiriyoruz: Sonuçların ardından büyük ölçüde CCOLA, AEFES ve MGROS değerlemelerimizde yapmış olduğumuz yukarı yönlü rvizyonlar sayesinde hedef değerimizi 33 TL’ye yükseltiyoruz (önceki: 28,88 TL). Holding’in ana varlıklarındaki büyüme potansiyeli, iyileşen serbest nakit akışı ve tüm grup şirketlerindeki borçluluk azaltma süreçlerinden dolayı AGHOL için uzun vadeli olumlu görüşe sahip olmakla birlikte, yukarı yönlü hedef değer revizyonuna rağmen, son dönemde güçlü hisse performansı nedeniyle getiri potansiyelinin %14’e gerilemesi nedeniyle tavsiyemizi TUT olarak değiştiriyoruz (önceki: AL).

Hissenin cari NAD iskontosu %15’e daralırken son 1 yıllık ortalaması %29 ve 3 yıllık ortalaması %35’in oldukça altında yer alıyor. Hem iskontonun tarihi düşük seviyelere daralmış olmasından dolayı hem de iştiraklerin hedef değerimize göre görece daha yüksek getiri potansiyeli sunmalarından dolayı iştirakleri MGROS, AEFES ve CCOLA’yı AGHOL hissesine tercih ediyoruz. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar