Uluslararası İstanbul Boat Show yaklaşıyor !

Uluslararası İstanbul Boat Show 6 Ekim’de başlıyor. Fuar, 200’den fazla firmanın katılımıyla gerçekleşecek. 6-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek, Türkiye’nin denizde yapılan ilk ve tek yat fuarı olan Uluslararası İstanbul Boat Show için geri sayım başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

6-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek, Türkiye’nin denizde yapılan ilk ve tek yat fuarı olan Uluslararası İstanbul Boat Show için geri sayım başladı. Bu yıl 35.si yapılacak olan fuarda, 250 milyon Euro değerinde 250’ye yakın tekne sergilenecek.


UMB EMEA Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Haluk Balcı; “250’nin üzerinde tekne katılımı ile 20’den fazla ülke ve 20 bini aşkın ziyaretçinin Boat Show’a katılımını bekliyoruz. Boat Show’da her yıl yaklaşık 200 firma ile 600’e yakın yerli ve yabancı marka temsil ediliyor. Yine her yıl ortalama 30 bin tekne, yat sahibi kullanıcısı ya da meraklısı olan profesyonel ziyaretçi Uluslararası İstanbul Boat Show’a katılıyor,” dedi.


35 yılda toplamda 2 milyar dolar iş hacmi yaratıldığını söyleyen Haluk Balcı, fuara katılacak teknelerin fiyatları hakkında da kısa bilgiler verdi. Balcı, fuara katılacak tekneler arasında en pahalısının, başlangıç fiyatı 3 milyon 670 bin sterlin ile Sunseeker firmasına ait 86 Yacht isimli tekne olduğunu söyledi. Balcı, 86 Yacht’ın teknolojik donanım ve tasarımındaki el işçiliğiyle dikkatleri çektiğini de sözlerine ekledi.


Fuara katılacak olan teknelerin fiyatlarının 7 bin ile 10 milyon Euro arasında değiştiğini belirten Balcı, her bütçeye uygun bir tekne olduğunu söyledi.


Hanse, Moody, Dufour, Fairline, Jeanneau, Prestige ve Williams gibi dünyaca bilinen markaların temsilcileri, 6-11 Ekim tarihleri arasında Pendik Marintürk İstanbul City Port’ta bulunacak. Temsilciliği olmayanlar ise direkt fuara katılacak.


Bazı markaların bu yıl ilk kez fuara katılacağını söyleyen Balcı; “Sektörün en önemli oyuncularından olan ve İtalya’dan ilk defa Türkiye pazarına Uluslararası İstanbul Boat Show’la girecek Cantiere Se. Ri. Gi. Di. Aquileia Srl. Firması, Solaris 58’i sergileyecek. Cannes Boat Show’dan sonra, Jeanneau 54’ün Türkiye lansmanı yapılacak,” dedi.


Fuarın lansmanı, 2 Ekim akşamı Galatasaray Adası‘nda yapılacak olan gala gecesi ile başlayacak. Çok özel ve seçkin bir davetli listesi olan gece için Balcı şu sözleri söyledi; “Boat Show Gala Gecesi’nin ve İstanbul Boğazı’nda ilk kez düzenlenecek tekne defilesinin, deniz tutkunlarının hafızasında uzun süre yer edecek nitelikte anılar bırakacağına inanıyoruz.”




Kaynak:Paratic

Kategoriler Gündem
Yorumlar